A po prolongohet viti shkollor? Afat për protokollet skadoi, MASH ende askund

Must Read

SPB Tetovë me kontrolle për vendosje të paligjshme të “flesherëve” në makina

Sektori për Punë të Brendshme-Tetovë ka filluar me kontrollin dhe masat e tjera për zbulimin dhe sanksionimin...

Rohani: SHBA hyri në luftë ekonomike me Iranin

Presidenti iranian, Hasan Rohani ka deklaruar se me sanksionet ndaj dollarit, SHBA-ja hyri në luftë ekonomike me...

E Majta ka dorëzuar 8 padi kundër shtëpisë ligjvënëse

Partia "E Majta" ose Levica sot deri tek gjykata Administrative ka dorëzuar 8 padi kundër shtëpisë ligjvënëse,...
- Advertisement -

A po prolongohet viti shkollor? Kjo është pyetja që po qarkullon më së shumti në publik, pasi Komisioni për Sëmundje ngjitëse dhe Ministria e Arsimit dhe Shkencës nuk po arrijnë zgjidhje për atë se si duhet të zhvillohet viti shkollor.


Siç mësojmë, pengesat më të mëdha janë në mënyrën e realizimit të orëve mësimore, të cilat sipas paralajmërimeve do të zgjasë 20 minuta. Për të hyrë në fuqi kjo, duhet të realizohen ndryshime ligjore, ndërkaq Kuvendi nuk është funksional.

- Advertisement -


Për të gjitha këto dilema kontaktuam Ministrinë e Arsimit dhe Shkencës, por nga atje të pakapshëm për komentim.


Derisa institucionet heshtin, në rrjete sociale shpërndahen peticione. Në njërin prej tyre kërkohet viti shkollor të realizohet në distancë.

- Advertisement -

“Duke e pasur parasysh situatën me Covid-19 në shtet dhe ndikimin e tij në jetën e njeriut, si dhe prindër të brengosur për shëndetin e fëmijëve të tyre, familjes, kuadrit arsimor dhe shëndetin publik, kërkojmë që viti shkollor të realizohet Onlajn – mësim në distancë”, thuhet në peticionin e prindërve.

Por, kundër këtij peticioni kanë dalë grup tjetër i prindërve, të cilët kërkojnë kthimin e fëmijëve në shkolla nën masa kundër Kovid-19. Janë të pakënaqur edhe për shkurtim të orëve mësimore nga 40 në 20 minuta.

- Advertisement -

Ndërkaq, ministri i Arsimit dhe Shkencës, Arbër Ademi ishte i bindur se viti shkollor do të fillojë më 1 shtator.

“Ne përgatitemi që viti shkollor të fillojë nga 1 shtatori. Se a kemi kohë të mjaftueshme, sigurisht se kemi. Kemi kohë para nesh që të fillojë viti shkollor me kohë dhe draft protokollet njëherë janë shqyrtuar nga ana e Komisioni për sëmundje ngjitëse, u është dhënë dritë e gjelbër. Këtë të mërkurë ne kemi diskutuar këto modalitete në Shtabin e Krizës për realizimin e procesit arsimor”, deklaroi Ministri i Arsimit dhe Shkencës, Arbër Ademi.

Nga Ministria e Shëndetësisë kanë njoftuar, se Komisioni i ka përgatitur masat për mbrojtje, por vendimi final sërish siç thonë i mbetet Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës. Ndërkaq, të gjitha anketat që u publikuan ditëve më parë, tregonin se prindërit, arsimtarët dhe drejtorët e shkollave janë për rikthim të nxënësve në shkolla dhe mësimin online e kanë cilësuar si joefikas.

- Advertisement -

SPB Tetovë me kontrolle për vendosje të paligjshme të “flesherëve” në makina

Sektori për Punë të Brendshme-Tetovë ka filluar me kontrollin dhe masat e tjera për zbulimin dhe sanksionimin ligjor të automjeteve, të cilat...

Rohani: SHBA hyri në luftë ekonomike me Iranin

Presidenti iranian, Hasan Rohani ka deklaruar se me sanksionet ndaj dollarit, SHBA-ja hyri në luftë ekonomike me Teheranin si dhe duke përdorur...

E Majta ka dorëzuar 8 padi kundër shtëpisë ligjvënëse

Partia "E Majta" ose Levica sot deri tek gjykata Administrative ka dorëzuar 8 padi kundër shtëpisë ligjvënëse, për shkak të siç thonë...

Filloi mbledhja e Këshillit të Sigurimit

Filloi mbledhja e Këshillit të Sigurimit  në “Vila Vodno” të konvokuar nga presidenti Stevo Pendarovski. Në mbledhje marrin pjesë...

Kryetari i Këshillit të Evropës në karantinë

Kryetari i Këshillit të Evropës, Sharl Mishel është në karantinë për shkak të kontaktit të afërt me një person të infektuar me...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -