A guxoni të flini e shtrirë në shpinë kur jeni shtatzënë?

TË FUNDIT

Fjetja e shtrirë në shpinë gjatë tre muajve të fundit të shtatzënisë mund t’i rrisë rreziqet e lindjes së frytit të vdekur

Kur flini e shtrirë gjatë shtatzënisë, e tërë pesha e mitrës e shtypë një venë të madhe në abdomenin tuaj e cila quhet ‘vena inferiore cava’, dhe kjo e redukton gjakun i cili rikthehet në zemër, e njëkohësisht e zvogëlon furnizimin e gjakut që shkon mitër.

Por, sa është rreziku i të lindurit një fryt të vdekur si pasojë e fjetjes në shpinë?

Rreziqet, sipas NHS-së, janë 1 në 200 lindje.

Por, duhet pasur parasysh se lindja e frytit të vdekur mund të ndodh për shumë arsye, dhe ndonjëherë nuk keni çfarë të bëni për ta parandaluar atë.

Megjithatë, thjesht duke i ndryshuar pozicionet në të cilat flini mund ta ulni rreziku.

Ekspertët rekomandojnë të flini në krah të majtë gjatë kohës kur jeni shtatzënë – sepse kësisoj e rrisni sasinë e gjakut dhe vlerave ushqyese të cilat arrijnë deri te bebi.