4 milionë humbje për 6 muaj, biznesi i makinave me qira kërkon ndihmë nga shteti

Must Read

“Mbetemi në qëndrimin se prindërit duhet të kthehen në punë” – tha Shahpaska

"Me krijimin e kushteve për akomodimin e fëmijëve në institucionet parashkollore – kopshte dhe qendra ditore për...

​Balotelli ndryshon skuadër, por mbetet në Serie A

Skuadra italiane Genoa ndodhet në negociata me Mario Balotellin për ta ofruar atë me një kontratë njëvjeçare...

Qeveria me pako masash në mbështetje të vreshtarëve

Qeveria në mbledhjen e sotme e shqyrtoi dhe miratoi “Informatën për gjendjen e blerjes së rrushit nga...
- Advertisement -

Biznesi i veturave me qira në Maqedoni vazhdon të punojë me humbje për gjashtë muaj rrjesht të pandemisë. Nga Shoqata e veturave me qira thonë se për 85 % numri i të interesuarve për vetura me qira ka rënë ndërsa 40 % e veturave kompanitë nuk i kanë regjistruar për shkak se nuk ka interesim.

Ramadan Idrizi, kryetari i shoqatës së veturave me qira thotë se ata në vit nga ky biznes shtetit i sjellin fitim prej 20 milionë dollarë që këtë vit nuk i kanë.

- Advertisement -

“Edhe pse aeroporti ëhstë i hapr biznesi jonë funksionin me 10 deri më 15%, ne si bashkësi biznesi të veturave me qira në vit blejmë rrethë 1 mijë vetura të reja gjë që nuk ndodhi sivjet. Dhe puna është zero për shkak se biznesi jonë shteit i sjell mbi 20 milionë dollarë në vit të cilat kët vit nuk i ka. Deri më tash çdo kompani 40% të veturave nuk i ka regjistruar dhe bëjmë plane disa punëtorë t’i pushojmë nga puna për shkak se nuk ka punë”, tha Ramadan Idrizi- kryetar I SHVQ

Nga kjo shoqatë kërkojnë që shteti t’i përkrahë duke u ndihmuar në rrogat e punëtorëve, heqjen e interesit për kreditë që i kanë dhe dhënien e kredive pa interes.

- Advertisement -

“Qeveria mund të na japë kredi pa interes, mund të na japë mjete për rrogat e punëtorëve, mund të na mundësoje që bankat ti heqin kamatat mos llogaritet kamata në aunitete që ne duhet në vazhdimësi ti paguajmë, e për kreditë që i pezullojnë bankat neve na llogarisin kamata”, u shpreh Ramadan Idrizi- kryetar I SHVQ

Deri më tani vetëm Aeroporti i Shkupit u ka dalë në ndihmë duke ua hequr për 85% qiranë për tre muajt e karantinës dhe 50% të pagesës së qirasë për periudhën e tanishme. Biznesi i veturave me qira llogaritet se deri më tani ka humbje prej 4 milion eurosh. Mos ardhja e mërgimtarëve dhe mos funksionimi i aeroportit për disa muaj ka bërë që ky biznes të ketë humbje të mëdha sikurse edhe shumë biznese të tjera.

- Advertisement -

“Mbetemi në qëndrimin se prindërit duhet të kthehen në punë” – tha Shahpaska

"Me krijimin e kushteve për akomodimin e fëmijëve në institucionet parashkollore – kopshte dhe qendra ditore për zhvillim të hershëm të fëmijës,...

​Balotelli ndryshon skuadër, por mbetet në Serie A

Skuadra italiane Genoa ndodhet në negociata me Mario Balotellin për ta ofruar atë me një kontratë njëvjeçare nga Breschia.

Qeveria me pako masash në mbështetje të vreshtarëve

Qeveria në mbledhjen e sotme e shqyrtoi dhe miratoi “Informatën për gjendjen e blerjes së rrushit nga rekolta 2020 me propozim masa”,...

Kërkohet mbyllja e Deponisë Rusino, “Gostivari, Çernobil i Maqedonisë”

Qytetarët e Gostivarit të revoltuar shkak i deponisë Rusino sot kanë organizuar protestë. Kërkojnë ajër të pastër dhe mbylljen e kësaj deponie....

Qeveria dha dritë të gjelbër për ndërtimin e hekurudhës për në Shqipëri

Qeveria sot e shqyrtoi dhe miratoi Informacionin për ndërtimin e hekurudhës Kërçovë – kufiri me Republikën e Shqipërisë në dy faza, dhe...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -