13 milionë denarë për rrënimin e ndërtimeve pa leje! Kallëzime penale për secilin që ndërton pa leje

TË FUNDIT

Komuna Qendër ka ndarë 13 milionë denarë për rrënimin e ndërtimeve pa leje. Kryetari i komunë, Sasha Bogdanoviq, u lëvdua se komuna e tij kryeson në largimin e ndërtimeve pa leje. Shumë rekorde, siç paralajmëroi ai, do të jepet për rrënimin e një objekti, të cilin tani për tani kryetari i kësaj komune nuk e zbulon. Është shumë i rëndësishëm epilogu juridik i projekteve që do të rrënohen.

“Të dalë se vetëm rrënoni objekt e më pas të debatoni a do të paguajnë ose jo. Dikush duhet të mbajë përgjegjësi pse iu ka kujtuar që të fillojë të ndërtojë pa leje”, tha Bogdanoviq.

Zgjidhja e problemit me ndërtimet pa leje duhet të jetë sistematike, theksoi Bogdanoviq. Thotë se vitet e kaluara është punuar seriozisht në këtë problem. Se kështu kanë qenë ai i përmendi edhe kallëzimet penale që deri më tani janë parashtruar.

“Ne do të vazhdojmë edhe më tej me parashtrimin e padive penale dhe nëse prokuroria merr hapa të caktuar, më besoni se shumë njerëz do të përfundojnë aty ku duhet të përfundojnë”, shtoi Bogdanoviq.

Për largimin e përmendores së Nënë Terezës, Bogdanoviq tha se duhet të merren seri aktivitetesh me qëllim që të zgjidhet edhe ky problem. Njeriu i parë i Shkupit, Petre Shilegov u thirr që të përgjigjet se si qyteti do të përballet me ndotjen e ajrit në sezonin e nxehjes që po vijon, problem me të cilin përballemi disa vite.

“Luftë e vazhdueshme, 24 orë, 365 ditë kundër ndotjes së ajrit. Neve nuk na duhet që ta dimë që jemi në prag të sezonit të nxehjes që të ndërmarrim masa adekuate. Ata janë të vazhdueshme dhe nuk mundeni të vlerësoni nëse diçka mund të bëhet, çfarë nuk është bërë, për shkak se kjo bëhet vazhdimisht”, deklaroi Shilegov.

Shilegov u lavdërua se në dy vitet e fundit është arritur rezultat në luftën me ndotjen e ajrit. Përndryshe dy kryetarët e komunave paralajmëruan rekonstruimin e Sheshi Jadran, i cili është në hapësirë prej 1836 metra katror. Në rekonstruimin komuna Qendër merr pjesë me rreth 5 milion denarë. Komuniteti i hebrenjve do të marrë pjesë me donacion me 12 qershi japoneze. Ky shesh me donacion prej GO GREEN dhe Agjencisë zvicerane do të fitoj edhe tre ulëse smart që do të jenë të parat në territorin e Komunës Qendër. Qëllimi është që investimi të përfundojë për 45 ditë.