Zaev, Osmani dhe Shekerinska në Samitin e NATO-s

TË FUNDIT

Sot në Bruksel, kryetari i Qeverisë së Maqedonisë së Veriut, Zoran Zaev do ta udhëheqë delegacionin e përbërë nga Ministri i Punëve të Jashtme, Bujar Osmani dhe ministrja e Mbrojtjes, Radmilla Shekerinska, në Samitin e NATO-s 2021.

Kjo është hera e parë që Maqedonia e Veriut merr pjesë si anëtare e plotfuqishme në Samitin e NATO-s dhe Samiti i parë i NATO-s me 30 anëtare.

Në Samit, delegacioni qeveritar do të marrë pjesë në mbledhjen e sheface dhe qeverive të Këshillit atlantik-verior. Krahas mbledhjes, delegacioni qeveritar ka disa takime bilaterale, pas të cilat kryeministri Zoran Zaev do të ketë paraqitje para mediave.

TË NGJAJSHME