UNICEF: Në dy vitet e ardhshme vaksinë kundër koronavirusit do të prodhojnë 28 kompani në botë

Must Read

Numri i të infektuarve me koronavirusin në botë tejkaloi 31 milion

Numri i të infektuarve me koronavirusin në botë, sipas ueb faqes  Uorldometer (Worldometer), tejkaloi 31 milion.

Në Itali zgjedhje rajonale dhe referendum për zvogëlimin e numrit të deputetëve

Në Itali sot mbahen zgjedhjet rajonale dhe referendumi për zvogëlimin e numrit të anëtarëve në Parlament.

Holshtajn: Në interes të Bullgarisë është të mos e bllokojë zgjerimin e BE-së në këtë rajon

Problemet dypalëshe nuk duhet të jenë pjesë e kornizës negociuese për zgjerim të Bashkimit Evropian, konsideron ambasadorja...
- Advertisement -

Në dy vitet e ardhshme 28 kompani prej dhjetë vendeve mund të prodhojnë sasi të mëdha të vaksinës kundër koronavirusit, kumtoi UNICEF-i, pasi e konfirmoi se do të ndihmojë në menaxhimin me furnizimin dhe distribuimin e tyre.

UNICEF-i kumtoi se 28 kompani farmaceutike kanë konfirmuar se në dy vitet e ardhshme do të kyçen në prodhimin e vaksinës kundër Kovid-19, transmetojnë mediat britanike.

- Advertisement -

Prodhuesit, megjithatë, theksojnë se projeksionet për prodhimin e vaksinave në dy vitet e ardhshme në masë të madhe, midis tjerash, do të varen prej suksesit të analizave klinike, marrëveshjet e dakorduara për blerje, financimit të konfirmuar dhe thjeshtësimit të procedurave rregullatore.

Roli i UNICEF-it në menaxhimin me furnizimin dhe distribuimin e vaksinave është pjesë e programit “Kovaks” për zhvillimin e vaksinës, në të cilën për momentin marrin pjesë 76 kombe.

- Advertisement -

Në rolin e tyre të ri në kuadër të programit “Kovaks”, UNICEF-i është i përfshirë në blerjen dhe shpërndarjen e barabartë të vaksinës për koronavirus. Kjo agjenci e Kombeve të Bashkuara çdo vit furnizohet me mbi dy miliardë vaksina për imunizim rutine në thuajse 100 vende në botë. 

- Advertisement -

Numri i të infektuarve me koronavirusin në botë tejkaloi 31 milion

Numri i të infektuarve me koronavirusin në botë, sipas ueb faqes  Uorldometer (Worldometer), tejkaloi 31 milion. SHBA  është më...

Në Itali zgjedhje rajonale dhe referendum për zvogëlimin e numrit të deputetëve

Në Itali sot mbahen zgjedhjet rajonale dhe referendumi për zvogëlimin e numrit të anëtarëve në Parlament. Autoritetet lokale zgjidhen ...

Holshtajn: Në interes të Bullgarisë është të mos e bllokojë zgjerimin e BE-së në këtë rajon

Problemet dypalëshe nuk duhet të jenë pjesë e kornizës negociuese për zgjerim të Bashkimit Evropian, konsideron ambasadorja gjermane në vend, Anke Holshtajn.

Për dy ditë ujërat e zeza rrjedhin nëpër rrugët e Crniçes, banorët kanë frikë për shëndetin e tyre

Për dy ditë me radhë në vendbanimin Crniçe në Shkup, ujërat e zeza po rrjedhin nëpër rrugë. Banorët thonë se këtë problem...

701 gjoba për mosmbajtjen e maskës!

Gjatë 24 orëve të fundit në territorin e Republikës së Maqedonisë së Veriut, janë regjistruar 701 kundërvajtje për mosmbajtjen e maskës, raporton...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -