UNHCR: policia është fajtore për gjysmën e dhunës ndaj emigrantëve

Must Read

Memorandumi nuk do të ndikojë në negociatat?Holshtajn: Bullgaria t’i zgjidhë çështjet në mënyrë bilaterale

https://youtu.be/bpuDiX-k1bM Presioni i Bullgarisë përmes memorandumit deri te vendet anëtare të BE-së...

Ministri me premtime të njëjta, “Programi për ambient jetësor i mirë vetëm në letër”

https://youtu.be/2m6zRZ0jE5w Për ndotjen, shpëtimin e ambientit jetësor dhe ekologjinë e cila çdo...
- Advertisement -

Pothuajse gjysmën e tërë dhunës ndaj emigrantëve afrikanë gjatë udhëtimit të tyre deri në bregun mesdhetar, e kryen policia, kumtoi Agjencia për refugjatë e KB-së (UNHCR).

Sipas raportit të UNHCR-së dhe Qendrës për emigracion të Këshillit danez për refugjatë (MMC) mijëra refugjatë dhe emigrantë janë viktima të krimit ekstrem, duke përfshirë maltretim  dhe dhunë seksuale ose gjinore, ndërsa në disa raste ka pasoja të vdekjes.

- Advertisement -

Raporti është bazuar ndaj pothuajse 1.600 intervistave të bëra me refugjatë dhe emigrantë.

“Në 47 për qind të rasteve, viktimat kanë paraqitur se kryerësit e dhunës janë nëpunës policorë, ndërsa në të kaluarën besohet se ata kryesisht kanë qenë trafikantë me njerëz”, deklaroi Vinsent Kohetel, i dërguar special i UNHCR-së për Mesdheun qendror, në konferencën në Gjenevë.

- Advertisement -

UNHCR kumtoi se në vitin 2018 dhe 2019 e kanë humbur jetën 1.750 persona, duke tentuar të arrijnë deri në det, por Kohetel theksoi se numrat realë me siguri janë më të mëdha./MIA

- Advertisement -

Memorandumi nuk do të ndikojë në negociatat?Holshtajn: Bullgaria t’i zgjidhë çështjet në mënyrë bilaterale

https://youtu.be/bpuDiX-k1bM Presioni i Bullgarisë përmes memorandumit deri te vendet anëtare të BE-së të ndikojë që interpretimet bullgare...

Ministri me premtime të njëjta, “Programi për ambient jetësor i mirë vetëm në letër”

https://youtu.be/2m6zRZ0jE5w Për ndotjen, shpëtimin e ambientit jetësor dhe ekologjinë e cila çdo ditë e më shumë është...

Konfirmohen dënimet me burg për “Tankun”, Jankullovska do të shkojë në burg, Gruevski mbetet në Budapest

https://youtu.be/1gIbSTVFia4 Refuzohen ankesat e tre të dënuarve për blerjen e Mercedesit luksoz prej 600 mijë eurove –...

“Stop Rusino” kërkon mbylljen e deponisë, Nuredini: Edhe për disa vite Rusino e hapur!

https://youtu.be/RCGqvEZnlp8 Deponia Rusino vazhdon të jetë e bllokuar  nga aktivistet e lëvizjes “Stop Rusino” Kërkojnë që kjo...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -