UNESKO e brengosur për dhunën ndaj gazetarëve

Must Read

Spasovski: Po punohet për lehtësime ligjore për ata që s’kanë nënshtetësi

Qindra bashkëqytetarë, edhe pse jetojnë në Maqeodni para se vendi të fitojë pavarësinë nga Jugosllavia, ende nuk...

Fatmire Isaku merr postin e zëvendësministres së Punëve të Jashtme

Pas seancës së djeshme parlamentare ku u votuan zëvendësministrat, sot, nënkryetarja e PDSH-së, Fatmire Isaku mori postin...

Spasovski flet për gjobat e dhëna prej 50 eurove për Zeavin, Filipçen dhe Nikollovskin

Është e mjaftueshme që institucionet të funksionojnë dhe të mos bëjnë dallime në mes qytetarit të thjeshtë...
- Advertisement -

Drejtoresha e përgjithshme e UNESKO-s, odri Azule, sot deklaroi se është “e brengosur për shkak të rritjes së dhunës ndaj gazetarëve” që raportojnë për demonstratat, duke përkujtuar se “liria e shprehjes është element vital i demokracisë”.

“Mbulimi drejtpërdrejtë i ngjarjeve është në zemër të punës së gazetarëve”, thuhet në kumtesën e UNESKO-s, e cila ka mandat që ta mbrojë lirinë e shprehjes.

- Advertisement -

Ajo punë është “e nevojshme që të garantohet liria e shtypit dhe e drejta e informacionit”, shton Azule.

Komisari i lartë i KB-së për të drejtat e njeriut Mishel Baçel e dënoi “dhunën e paparë” ndaj gazetarëve në SHBA gjatë protestave kundër racizmit dhe brutalitetit policor./MIA

- Advertisement -

Spasovski: Po punohet për lehtësime ligjore për ata që s’kanë nënshtetësi

Qindra bashkëqytetarë, edhe pse jetojnë në Maqeodni para se vendi të fitojë pavarësinë nga Jugosllavia, ende nuk kanë shtetësi. Mospasja e shtetësisë...

Fatmire Isaku merr postin e zëvendësministres së Punëve të Jashtme

Pas seancës së djeshme parlamentare ku u votuan zëvendësministrat, sot, nënkryetarja e PDSH-së, Fatmire Isaku mori postin e zëvendësministres së Punëve të...

Spasovski flet për gjobat e dhëna prej 50 eurove për Zeavin, Filipçen dhe Nikollovskin

Është e mjaftueshme që institucionet të funksionojnë dhe të mos bëjnë dallime në mes qytetarit të thjeshtë dhe ndonjë bartësi të funksionit...

Mungesa e mjeteve teknike në shkolla, Carovska e rëndësishme është që të filloj viti shkollor

Analizat e bëra nga Sindikata e Arsimit, Shkencës dhe Kulturës (SBASHK) tregojnë se një pjesë e madhe e shkollave nuk kanë siguruar...

Në Zelandë të Re janë zbutur masat kundër virusit korona

Në Zelandë të Re janë zbutur masa të caktuara kundër virusit korona, pasi u ul numri i të sapoinfektuarve, kështu që prej...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -