Testi për Kovid-19, e drejtë apo privilegj?!

Must Read

Putini në Kombet e Bashkuara, bëri thirrje të hiqen sanksionet me qëllim të përforcimit të ekonomisë botërore

Presidenti rus, Vlladimir Putin deklaroi dje se përfundimi i “sanksioneve jolegjitime” kundër vendeve si i tij, mund...

Berlini kundër kritereve të reja për Shkupin, BE-ja dërgon ndihmë prej 120 milionë eurove

Zëvendëskryeministri përgjegjës për Çështje Evropiane, Nikolla Dimitrov, dje realizoi takime me përfaqësues të BE-së, për herë të...

Mbahet seanca e tetë e Këshillit të Sigurisë

Situata politike dhe e sigurisë në vend pas anëtarësimit në NATO do të jetë tema e diskutimit...
- Advertisement -

Me simptomat e para të ftohjes, kërkohet mënyrë për tu testuar për Covid 19. Për shkak të procedurave të gjata përmes mjekut familjar dhe numrit të kufizuar të testeve, qytetarët detyrohen të testohen në klinika private, ku çmimet janë shumë të larta, në krahasim me laboratorët shtetëror, ku testimi është falas. Por sa çmimet e testeve lejojnë që të testohet çdo qytetar? TV 21 thirri disa klinika për të pyetur për çmimin e testeve për Kovid-19. Nëse doni rezultate të shpejta, do të paguani edhe më shumë.

“Mirdita, më intereson çmimi i testit për korona virus? Dhe a keni pako?Nëse dëshironi sot për sot, kushton 6 mijë denarë, ndërsa nga sot për nesër 3950 denarë. Nuk kemi pako”, thanë nga një laborator.

- Advertisement -

“Mirdita, duam të testohemi për korona virus, sa do të na kushtojë?3950 denarë është testimi. A keni pako për më shumë persona? Jo zonjë, nuk kemi pako grupore”, thanë nga një spital.

Profesor, Nikolla Panovski beson se ajo që bëhet në klinikat private është çnjerëzore dhe e keqe, sepse siç thotë ai, kështu testohen vetëm ata që kanë para.

- Advertisement -

“Ajo që po bëhet në laboratorët privatë është e çnjerëzore dhe shteti duhet t’i kishte përfshirë ato në sistem dhe të punonin me çmimin e fondi. Rezulton se ai që ka para do të testohet, ai që nuk ka, nuk do të testohet. Kështu nuk udhëhiqet me epideminë”, deklaroi Panovski.

Sipas Panovski, sëmundja nuk kontrollohet përmes parave të qytetarëve, sepse jo të gjithë kanë mundësi të barabarta.

- Advertisement -

“Pra, në një epidemi, nëse duam ta zgjidhim, të gjithë jemi të barabartë sepse të gjithë transmetojnë sëmundjen dhe mund ta marrin atë. Në këtë mënyrë, nëse shikoni analizën, do të shihni që personat me të ardhura më të larta testohen më shumë, nuk kanë kohë të presin, ndryshe nga disa njerëz më të varfër që nuk kanë bukë, e lëre më të mos mendojmë për testime. Pra, pasqyra që marrim nga komunat është joreale. Të varfëritë testohen me përqindje më të ulur. Disa prej tyre kalojnë sëmundjen, disa prej tyre vdesin në shtëpi pa u diagnostikuar”, shtoi Panovski.

Panovski shton se testet për virusin korona duhej të kishin çmim më të volitshëm, jo më shumë se 1500 denarë, që të gjithë të mund të paguajnë.

- Advertisement -

Putini në Kombet e Bashkuara, bëri thirrje të hiqen sanksionet me qëllim të përforcimit të ekonomisë botërore

Presidenti rus, Vlladimir Putin deklaroi dje se përfundimi i “sanksioneve jolegjitime” kundër vendeve si i tij, mund të përforcojë ekonominë botërore të...

Berlini kundër kritereve të reja për Shkupin, BE-ja dërgon ndihmë prej 120 milionë eurove

Zëvendëskryeministri përgjegjës për Çështje Evropiane, Nikolla Dimitrov, dje realizoi takime me përfaqësues të BE-së, për herë të parë pas marrjes së pozitës...

Mbahet seanca e tetë e Këshillit të Sigurisë

Situata politike dhe e sigurisë në vend pas anëtarësimit në NATO do të jetë tema e diskutimit në seancën e sotme të...

Vazhdon seanca parlamentare për zgjedhjen e zëvendësministrave

Kuvendi, sot do të vazhdojë seancën për zgjedhjen e zëvendësministrave në Qeveri. Vazhdimi i seancës u planifikua nga kryetari i Kuvendit Talat...

Kthehen në punë prindërit e fëmijëve deri në gjashtë vjet, personat të cilët shfrytëzonin pushimin e vazhduar të lindjes dhe një pjesë e të...

Prej sot kthehen në punë prindërit e fëmijëve deri gjashtë vjet, personat të cilët shfrytëzonin pushimin e vazhduar të lindjes dhe një...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -