Tërmetet nuk e dëmtuan sistemin hidro-energjetik Mavrovë

TË FUNDIT

Mick Schumacher pjesë e ekipit “Haas”

Mick Schumacher, djali i kampionit të botës në Formula 1, Michael Schumacher, pritet të jetë pjesë e...

Qeveria miraton tekstin e Projekt-Ligjit për Agjencinë e Intelegjencës

Qeveria sonte në seancën e saj të 24-të e miratoi tekstin e Projektligjit për Agjencinë e Inteligjencës.

Dua Lipa dominon në nominimet kryesore të “Grammy Awards 2021”

Dua Lipa, këngëtarja shqiptare me famë botërore, dominon në nominimet e “Grammy Awards 2021”.

Zvicër, sulm në një supermarket, policia nuk përjashton “motive terroriste”

Një grua zvicerane sulmoi dy gra të tjera, njërën me thikë, në një supermarket në Llugano, në...

Kinë, gjenden gjurmë virusi në paketimet në Dongguan

Autoritetet shëndetësore në qytetin Dongguan, në provincën kineze të Guangdong, zbuluan se dy kampionë të paketimeve ushqimore...

Tërmetet e njëpasnjëshme që javën e kaluar u regjistruan në rajonin e Mavrovës deri tani nuk kanë shkaktuar dëmtime të objekteve dhe strukturës së sistemit më të rëndësishëm hidro-energjetik në Maqedoni SHE Mavrovë. Së shpejti pritet që edhe dy hidrocentralet më të mëdha Vrutok dhe Raven të fillojnë me prodhimin e rrymës.

Nga SHA Elektroncetrale të Maqedonisë së Veriut (EMV) informuan se menjëherë pas lëkundjes së parë janë ndërmarrë aktivitete për të përcaktuar gjendjen e sistemit, dëmet eventuale dhe për të ndërmarrë masa. Ditëve të kaluara ekipe të specializuara bëjnë kontrolle të rrjetit të kanalizimit, hidrocentraleve dhe digave. Vlerësimi i parë është se nuk ka informacione, as dëmtime më të konsiderueshme. Dy objektet e rëndësishme, digat në fshatin Leunovë dhe Hanet e Mavrovës janë në gjendje të qëndrueshme.

– Deri sot nuk është regjistruar paraqitje e dëmtimeve në sistemin tonë, ndonëse kontrollet ende janë duke u bërë. Në kontrollet, krahas inxhinierëve tanë, të cilët janë të autorizuar për oskultim, ndjekje të objekteve hidrocentrale në EMV, janë përfshirë edhe profesorë dhe ekspertë të jashtëm, bëjnë të ditur për MIA-n nga Kabineti i drejtorit të përgjithshëm SHA Elektrocentrale të Maqedonisë së Veriut.

  • Tags
  • 1

TË NGJAJSHME