Takim Besimi – Hergitai: Na duhen projekte që do të nxisin rritjen ekonomike

Must Read

Arriti në 39 numri i të vdekurve nga tërmeti në Izmir

Numri i njerëzve që vdiqën si pasojë e tërmetit në Izmir u rrit në 39.

Tërhiqet Macron, thotë se e kupton tronditjen e muslimanëve për karikaturat e Profetit Muhamed

Presidenti francez Emmanuel Macron ka tentuar sonte të qetësojë gjakrat e ndezura të komunitetit botëror musliman, duke...

​Guti mund ta zëvendësojë Zidanen te Reali

Jose Maria Gutierrez i njohur ndryshe edhe si Guti po shihet nga krerët e Real Madridit si...

Përfundimi i infrastrukturës rrugore dhe hekurudhore të Korridorit VIII dhe Korridorit X, ndërtimi i tubacioneve kryesore të gazit dhe investimet në sistemet e menaxhimit të mbetjeve të ngurta janë përparësitë kryesore që do të realizohen me mbështetjen financiare të BERZH. Kështu u theksua në një takim midis Ministrit të financave Fatmir Besimi dhe Zhuzhana Hargitai, drejtoreshë rajonale e bankës për Ballkanin Perëndimor.

“Na duhen projekte që do të nxisin rritjen ekonomike. Me ndërtimin e autostradës Shkup – Bllacë dhe seksionit të autostradës Kërçovë – Gostivar, do të kompletohet rruga e Korridorit VIII dhe Korridorit X. Ndër projektet e ardhshme të financuara nga BERZH janë rehabilitimi i pjesës lindore të hekurudhës së Korridorit VIII dhe rindërtimi i linjës hekurudhore Shkup – Kërçovë, dhe në pjesën e energjisë, tubacioni kryesor i tubacioneve të gazit Gostivar – Kërçovë dhe seksioni Sveti Nikollë- Veles, si dhe tubacioni i gazit ndërlidhës midis Maqedonisë dhe Kosovës. Këto projekte janë prioriteti jonë dhe duhet të realizohen”, tha ministri Besimi.

Drejtoresha Hergitai tha se projektet duhet të kenë përparësi dhe ato duhet të zbatohen shpejtë. Ajo theksoi se është e rëndësishme për ta që të realizojnë investimet e filluara në infrastrukturën rrugore, hekurudhore dhe energjetike, për të dhënë përparësi projekteve të reja të infrastrukturës dhe për të përfshirë sektorin privat në zhvillimin e infrastrukturës. 

Arriti në 39 numri i të vdekurve nga tërmeti në Izmir

Numri i njerëzve që vdiqën si pasojë e tërmetit në Izmir u rrit në 39. Sipas TRT Haber,...

Tërhiqet Macron, thotë se e kupton tronditjen e muslimanëve për karikaturat e Profetit Muhamed

Presidenti francez Emmanuel Macron ka tentuar sonte të qetësojë gjakrat e ndezura të komunitetit botëror musliman, duke thënë se e kupton zemërimin...

​Guti mund ta zëvendësojë Zidanen te Reali

Jose Maria Gutierrez i njohur ndryshe edhe si Guti po shihet nga krerët e Real Madridit si zëvendësues potencial për teknikun në...

Dy persona me origjinë nga Kosova ndërrojnë jetë nga tërmeti në Izmir

Dy persona me origjinë nga Kosova vdiqën si pasojë e lëndimeve të marra pas rrëzimit të një ndërtese si rrjedhojë e tërmetit...

Shqipëria hapi spitalin e tretë për Covid

 Për shkak të numrit të rritur të të infektuarve, veçanërisht atyre të cilëve iu nevojitet mjekim spitalor, Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes...

More Articles Like This