Array

“Sulmi në tru mund të parandalohet”

Must Read

Bytyqi u apeloi kolegëve të tij funksionarë: Të marrin fund diskutimet për dygjuhësinë në kompanitë private

https://youtu.be/9OEaJSaTFQ0 Zv/kryeministri për çështje ekonomike, Fatmir Bytyqi apeloi që të marrin fund...

Rrallë kush riparon këpucët, zanati i këpucëtarisë në Kërçovë drejt zhdukjes

https://youtu.be/wCl-H-CXyY8 Këpucëtari Asan Kanzo herët në mëngjes hapi punëtorinë e tij dhe...

9.500 emigrantë vendosen në kampin e përkohshëm në Lezbos

Për momentin i kemi 9.500 njerëz në kampin e ri, zyrtarisht 2.000 janë jashtë kampit dhe rreth...
- Advertisement -

Sipas ekspertëve të mjekësisë vlerësohet që sulmi në tru është një prej sëmundjeve mjaft shqtësuese,përpos faktorëve të shumtë që e predispozojnë këtë sëmundje,me disa hulumtime që janë bërë, thuhet se ekzistojnë disa mënyra që e parandalojnë këtë sëmundje.

Profesori i Nurologjisë Dejvid Libeskind ka përdorë disa incizime të rezonancës magnetike me qëllim që t’i vërejë disa shenja të kujdesit,ai thotë se edhe fotogfimi dentar i dhëmbëve tregon arteriet në tru ku mund tregoj shenja te hereshme.

- Advertisement -

“Por sulmin në tru mund ta ndaloni me duart tuaja” thotë Libeskind ai sugjeron me ca ndryshime në sjelljet e juaja,mund të ndihmohet në kuren e sulmit në tru.

Mbrojtësi kryesor-Kafeina:

- Advertisement -

Antioksidantet e gjetur në kafe luajnë rol të shumëfisht në shëndetij tuaj,hulumtimet tregojnë që tre deri ne kater filxhana kafe zvogëlojnë mundësine e rrezikut të sulmit në tru.”Konstant e pijë kafen në mëngjes ,gjatë ditës dy deri në tre filxhana” shton Libeskind

Strategjia rreth udhëtimeve

- Advertisement -

Udhëtimet gjatë punës janë kryesisht të shpeshta,rekomandohet që gjatë udhëtimeve konsumi i ujit të jetë prezent, po patjeter që duhet të jetë i shoqëruar me kikirik,fara indiane apo edhe arra,sepse këta përbërs së bashku me ujin ndihmojnë që truri të jetë energjik dhe funksional.Libeskind thotë që shoqërues të udhëtimit tuaj,domosdoshmërisht duhet të jenë këta përbëres.

 

Shëndeti kardio(zemër) është me rëndësi

“Unë kam një makinë për ushtrime që e përdori cdo ditë nga 30 minuta,unë merrem me ushtrime cdo ditë,pra njerëzit që kanë aktivitet fizik  janë më pak të predispozuar ndaj sulmit” thotë Libeskind.

Ndryshoni skenarin

Kur jam nën ndikimin e stresit,mendoj,” Çka mundem të kontrolloj te vetja,dhe cka është jashtë kontrollit tim” Unë zakonisht dal për të ecur,sepse kështu e tejkloj stresin,thotë Libeskind.Unë këtë e bëjë edhe sa herë kam kohë të lirë,në këtë mënyrë unë e largoj stresin.

Kontrolli i stresit ndihmon ne shmangien e sulmit në tru.

 

- Advertisement -

Bytyqi u apeloi kolegëve të tij funksionarë: Të marrin fund diskutimet për dygjuhësinë në kompanitë private

https://youtu.be/9OEaJSaTFQ0 Zv/kryeministri për çështje ekonomike, Fatmir Bytyqi apeloi që të marrin fund diskutimet për vendosjen e dygjuhësisë...

Rrallë kush riparon këpucët, zanati i këpucëtarisë në Kërçovë drejt zhdukjes

https://youtu.be/wCl-H-CXyY8 Këpucëtari Asan Kanzo herët në mëngjes hapi punëtorinë e tij dhe filloi të riparonte këpucët që...

9.500 emigrantë vendosen në kampin e përkohshëm në Lezbos

Për momentin i kemi 9.500 njerëz në kampin e ri, zyrtarisht 2.000 janë jashtë kampit dhe rreth një mijë njerëz do të...

Pendarovski: Siguria në vend është stabile, Maqedonia do të vendos 5G, por sipas protokolleve të Aleancës

Po ndiqen të gjithë situatat të cilat mund të shkaktojnë probleme serioze, posaçërisht vala e re e emigrantëve, është konkluzioni i Këshillit...

Françesko Toti do të kthehet te Roma

Françesko Toti do të kthehet në klubin e zemrës së tij, Roma, shktuan “Koriere delo Sport”. Sipas informatave, Toti...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -