Spasovski paralajmëron zgjidhje për qytetarët të cilët s’kanë nënshtetësi

Must Read

Osmani: Ka dallime me Bullgarinë në pritshmëritë nga marrëveshja

Bujar Osmani, Ministri i Punëve të Jashtme, në konferencën e sotme për media tha se ka dallime...

Laboratorë lëvizës për testet Covid-19

Laboratorë të lëvizshëm në një furgon me dy punonjës, një shofer dhe një robot, që përdoret për...

Avdullah Hotin e presin edhe dy interpelanca

  Kryesia e Kuvendit të Kosovës do të mblidhet sot në ora 14:00 për të diskutuar mbi...

Qindra bashkëqytetarë, edhe pse jetojnë në Maqeodni para se vendi të fitojë pavarësinë nga Jugosllavia, ende nuk kanë shtetësi. Mospasja e shtetësisë ua mohon atyre shumë të drejta që i gëzojnë shteteasit, siç janë sigurimi shëndetësor, pensional si dhe lëvizja e lirë jasht Maqedonisë së Veriut. Ministri i Punëve të Brendshme, Oliver Spasovski, i pyetur nga TV21 tha sot se ka ekip që po punon për këtë problematikë, ndërsa paralajmëroi se pas analizave të bëra të vihet deri tek një zgjidhje ligjore që qytetarëve pa shtetësi t’u mundësohet marrja e së njëjtës.

“Ne kemi dhënë detyra, tashmë po bëjmë analiza se sa njerëz janë, cilat janë kushtet dhe çfarë duhet të ndryshojmë në ligj që më lehtë të vijmë deri tek sigurimi i shtetësisë për këta qytetarë. Po punojmë në këtë plan. Shpresoj se shërbimet që profesionalisht punojnë në këtë çështje, me vendim, e ndoshta ky vendim do të duhet të sillet nga Kuvendi, që përmes një zgjidhjeje ligjore të vijmë edhe deri tek zgjidhja e problemit”-, deklaroi Spasovski.

  • Tags
  • 4

Osmani: Ka dallime me Bullgarinë në pritshmëritë nga marrëveshja

Bujar Osmani, Ministri i Punëve të Jashtme, në konferencën e sotme për media tha se ka dallime midis Maqedonisë dhe Bullgarisë në...

Laboratorë lëvizës për testet Covid-19

Laboratorë të lëvizshëm në një furgon me dy punonjës, një shofer dhe një robot, që përdoret për të kryer tamponë. Ky është...

Avdullah Hotin e presin edhe dy interpelanca

  Kryesia e Kuvendit të Kosovës do të mblidhet sot në ora 14:00 për të diskutuar mbi pikat e papërfunduara nga seancat...

Sanksionohen 222 shoferë në Shkup, prej të cilëve 60 për shpejtësi të tejkaluar

Në territorin e qytetit të Shkupit gjatë ditës së djeshme janë shqiptuar gjithsej 222 sanksione, përfshirë 60 shkelje për tejkalimin e shpejtësisë...

SHKA “Xheladin Zeqiri” nga Tetova mbajti koncertin tradicional vjeshtor

Shoqëria Kulturore Artistike “Xheladin Zeqiri” nga Tetova dje mbajti një koncert tradicional vjetor vjeshtor. Për shkak të gjendjes me koronavirusin, publiku kishte...

More Articles Like This