Skandali Arsovska-VMRO për impiantin e ujërave të zeza! RMV rrezikon të humbë miliona euro?!

TË FUNDIT

126 milionë euro hua nga Banka Europiane për Investim dhe BERZh si dhe një grant prej 72 milionë eurove, është shuma totale që janë marrë për ndërtimin e impiantit për pastrimin e ujërave të zeza në Qytetin e Shkupit, këto shifra i tregoi për TV21 ministri i mjedisit Naser Nuredini, por Maqeodnia mund të dalë në humbje nga ky projekt pas skandalit për të cilin ditë më parë foli Kryetarja e Shkupit Danella Arsovska.

“TV21: Nëse ky projekt dështon, a i humbim këto para?
Nuredini: Shikoni, kemi biseduar se shqetësimi është aty, kemi folur edhe me Bashkimin Europian për grant-komponentët të cilat i kemi, ata ende nuk mund të shprehen për këtë, por pjesa tjetër është si kredit të cilin e kemi nënshkruar. E kemi nënshkruar por ende nuk e paguajmë, por marrëveshjen e kemi nënshkruar, huazimin ende nuk e paguajmë, kur ta përdorim huazimin atëherë do të fillojmë ta paguajmë kredinë.
TV21: Nëse ne e kemi nënshkruar kredinë dhe duhet të nisim ta realizojmë dhe nga ana tjetër projekti nuk bëhet, pra ne humbim si shtet?
Nuredini: Ne zakonisht humbim si shtet nëse projektet e mëdha në shtet nuk ndërtohen, gjithmonë humbim.”/TV21

error: Content is protected !!