Siniçan, Prokuroria Publike me dyshime ndaj prokurores Lejla Kadriu

TË FUNDIT

Deputetja Ilire Dauti kërkon nga partitë shqiptare në pushtet të bëjnë presion për ta çuar përpara Pr/Ligjin e tyre për shtetësinë!

Deputetja e koalicionit ASH-AAA, Ilire Dauti nëpërmjet emisionit Click Plus kërkoi nga partitë shqiptare në pushtet të bëjnë presion...

Pr/Ligji i #ASH-AAA për shtetësinë – për të mirën e qytetarëve apo për pikë politike?

Opinionisti Latif Mustafa në emisionin debatues Click Plus në TV21, ku po diskutohet për Propozim-Ligjin për shtetësinë, e pyeti...

Deputetja Dauti: Ata që i kanë të gjithë dokumentet, shtetësia nuk u jepet me justifikimin se janë të rrezikshëm për shtetin!

Ilire Dauti deputete në Kuvendin e Maqedonisë së Veriut nga Koaliconi ASH-AAA, në Click Plus në TV21, theksoi se...

Ilire Dauti: Propozim-Ligji për shtetësinë hoqi maskat e atyre që thërrisnin “Shoqëri për të gjithë”

Ilire Dauti nga Koaliconi ASH-AAA në emisionin Click Plus në TV21, deklaroi se Propozim-Ligji për shtetësinë ka hequr maskat...

Jonida Mete Kiki: Sjella e zyrtarëve në terren reflekton në sjelljen e administratës ku shkon për të kërkuar shtetësi!

Juristja Jonida Meta Kiki në emisionin Click Plus në TV21, duke folur për Ligjin për shtetësinë, tha se sjellja...

Për shkak të informacioneve të ndryshme të publikuara nëpër media dhe në rrjetet sociale për pjesëmarrjen e prokurorit publik nga Prokuroria Publike Themelore Tetovë, Lejla Kadriu në vendngjarjen ku janë kryer punë për sistemin e ujësjellësit në Tetovë dhe shumë paqartësi tjera në lidhje me veprimet e prokurorit publik, Prokurori Publik i RMV-së sot ka kërkuar nga Prokuroria e Lartë në Gostivar të bëjë kontroll në lëndën, në bazë të nenit 27 paragrafi 5 dhe neni 28 paragrafi 1 nga Ligji për prokurori publike.

Pas kontrollit të kryer, Prokuroria e Lartë Gostivar duhet menjëherë të dorëzojë informacion se për cilën vepër penale dhe kundër kujt në rastin konkret po bëhet procedurë para hetimore dhe hetimore, në bazë të cilave dyshimeve është nisur procedurë dhe çfarë njohurish dhe dëshmi i janë prezantuar prokurorit që të hapë lëndë, si i është ndarë lënda prokurorit, kur dhe çfarë veprimesh ka ndërmarrë dhe çfarë urdhërash ka dhënë.

Prokurorët e lartë duhet të verifikojnë nëse sipas ligjit dhe sipas udhëzimeve të obliguara për veprimet konkrete është dashur të ketë kontroll në vendngjarje dhe posaçërisht nëse është përgatitur procesverbal, nëse prokurori ka marrë lëndën sipas nenit 41 të ligjit për procedurë penale dhe a e ka informuar policinë, nëse ndonjë veprim është ndërmarrë në kundërshtim më funksionin prokuror si dhe rrethana të tjera relevante lidhur me rastin konkret.

Pas marrjes së analizës dhe informacioneve, prokurori publik do të marrë vendimin e duhur./TV21

TË NGJAJSHME