Array

Shteti Islamik bëhet me monedhë të vetën

Must Read

9.500 emigrantë vendosen në kampin e përkohshëm në Lezbos

Për momentin i kemi 9.500 njerëz në kampin e ri, zyrtarisht 2.000 janë jashtë kampit dhe rreth...

Pendarovski: Siguria në vend është stabile, Maqedonia do të vendos 5G, por sipas protokolleve të Aleancës

Po ndiqen të gjithë situatat të cilat mund të shkaktojnë probleme serioze, posaçërisht vala e re e...

Françesko Toti do të kthehet te Roma

Françesko Toti do të kthehet në klubin e zemrës së tij, Roma, shktuan “Koriere delo Sport”.
- Advertisement -

Me anë të video-xhirimit me titull “Forcimi i Kalifatit dhe kthimi i dinarit të artë”, Shteti Islamik ka njoftuar se është duke farkëtuar monedhën e vet. Folësi në këtë video qartësoi se kjo organizatë është duke farkëtuar monedha nga ari, argjendi dhe bakri. Monedha e arit do të quhet dinar, ndërsa ajo e argjendit dirham.
Në këtë video-xhirim u theksua se monedhat do të farkëtohen nga metalet fisnike, ngase ari është matësi i vetëm i pasurisë.
Me valutën e re, islamistët synojnë të forcojnë kalifatin e tyre të vetëshpallur dhe të dëmtojnë ekonominë amerikane.
Në xhirim folësi flet për tregtinë me letra me vlerë dhe se ato ndërlidhen me çmimin e naftës, ndërsa tërë sistemin e cilëson si thembër të Akilit të ekonomisë amerikane, duke shtuar se valuta e re do të shkatërroi dollarin mashtrues.
Ai më tutje flet për zgjerimin e Kalifatit në rajonet me fusha të naftës në Irak dhe Siri, por edhe më gjerë, me qëllim që bota të pastrohet nga korrupsioni dhe që burimet natyrore ti kthehen myslimanëve. Kah fundi i xhirimit, luftëtarët e Shtetit Islamik tregojnë monedhën e re.
“Me lejen e Zotit, nafta do të shitet për ari”, thotë folësi. Megjithatë, ekspertët theksojnë se është vështirë të besohet se kjo monedhë do të pranohet jashtë kufijve të territoreve të kontrolluara nga Shteti Islamik./21Media

- Advertisement -

9.500 emigrantë vendosen në kampin e përkohshëm në Lezbos

Për momentin i kemi 9.500 njerëz në kampin e ri, zyrtarisht 2.000 janë jashtë kampit dhe rreth një mijë njerëz do të...

Pendarovski: Siguria në vend është stabile, Maqedonia do të vendos 5G, por sipas protokolleve të Aleancës

Po ndiqen të gjithë situatat të cilat mund të shkaktojnë probleme serioze, posaçërisht vala e re e emigrantëve, është konkluzioni i Këshillit...

Françesko Toti do të kthehet te Roma

Françesko Toti do të kthehet në klubin e zemrës së tij, Roma, shktuan “Koriere delo Sport”. Sipas informatave, Toti...

Reflekton Carovska, kumtesat tani dërgohen në dy gjuhë

https://youtu.be/lH5g6V2-B64 Pas ndërrimit të ministrit, kumtesat nga Ministria e arsimit dhe shkencës filluan të lëshohen vetëm në...

Rastet e zjarrit mbyllen pa u ditur shkaqet, SPB Shkup s’e ka kompletuar ende rastin e inspektoratit

https://youtu.be/gFAoHmo2oN4 Dy javë kanë kaluar që kur zyrat e Inspektoratit të Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor i...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -