SHBA: Rusia dhe Kina veprojnë në mënyrë aktive në Ballkan

Must Read

Zelanda e re do ta legalizojë eutanazinë, por jo edhe marihuanën

Qytetarët e Zelandës së Re në referendum janë prononcuar kundër legalizimit të marihuanës për qëllime rekreative, tregojnë...

Instituti për demokraci dhe Eurothink: Duhet ekip i vogël, me profesionalizëm të lartë dhe jopartiak për negociatat me BE-së

Instituti për Demokraci dhe Qendra Eurotink për Strategji Evropiane në kumtesë për mediat thonë se ka ardhur...

Prodhimi industrial në shtator me rënie prej 3,9 për qind, nga fillimi i këtij viti 12,1 për qind

Prodhimi industrial në shtator të këtij viti, në krahasim me shtatorin e vitit 2019 shënon rënie prej...

Rusia dhe Kina janë aktive si forca të jashtme në Ballkan dhe vizita e sekretarit të shtetit Majkëll Pompeo është mënyrë për t’iu “përgjigjur kësaj sfide”, thonë zyrtarë të lartë të Departamentit të Shtetit.

Ballkani është një “rajon strategjikisht shumë dinamik” me forca të jashtme. “Kina blen portin e Pireut, Rusia tregon sjellje të keqe në Maqedoninë e Veriut, Rusia po përpiqet të manipulojë Kishën Ortodokse – mos harroni se rreth dy vjet e gjysmë më parë Greqia dëboi katër rusë për pjesëmarrjen e tyre … në aktivitete të papërshtatshme të lidhura me kishën”, deklaroi zëdhënës i Departamentit të Shtetit.

Brifungu ishte me rastin e vizitës dyditore të Pompeos në Greqi.

Sipas një zëdhënësi tjetër të Departamentit të Shtetit, qëllimi i vizitës ishte “bashkimi i të gjitha aspekteve të fuqisë amerikane dhe diplomacisë amerikane për të përmbushur këtë sfidë” nga Rusia dhe Kina në rajon.

Nga 27 shtator deri më 2 tetor, Pompeo është në turne nëpër Evropë, me ç’rast e vizitoi Greqinë dhe do të qëndrojë në Itali, Vatikan dhe Kroaci./MIA

Zelanda e re do ta legalizojë eutanazinë, por jo edhe marihuanën

Qytetarët e Zelandës së Re në referendum janë prononcuar kundër legalizimit të marihuanës për qëllime rekreative, tregojnë rezultatet fillestare.

Instituti për demokraci dhe Eurothink: Duhet ekip i vogël, me profesionalizëm të lartë dhe jopartiak për negociatat me BE-së

Instituti për Demokraci dhe Qendra Eurotink për Strategji Evropiane në kumtesë për mediat thonë se ka ardhur koha e duhur që zëvendëskryeministri...

Prodhimi industrial në shtator me rënie prej 3,9 për qind, nga fillimi i këtij viti 12,1 për qind

Prodhimi industrial në shtator të këtij viti, në krahasim me shtatorin e vitit 2019 shënon rënie prej 3,9 për qind, publikoi Entit...

Osmani-Linkeviçius: Maqedonia e Veriut t’i fillojë negociatat pa kurrfarë anulimi

E vlerësojmë pozitën parimore të Lituanisë për mbështetje të rrugës evropiane të Maqedonisë së Veriut, kurse në veçanti jemi falënderues që e...

Regjim i përkohshëm i komunikacionit në dy akse të rrugës Kërçovë-Ohër

Regjim i ndryshuar i përkohshëm i komunikacionit është vendosur prej sot në rrugën Kërçovë – Ohër për shkak të aktiviteteve ndërtimore në...

More Articles Like This