SHBA-ja formoi grup për distribuim të drejtë të vaksinës së ardhshme kundër Covid-19

Must Read

Dhanë shporetin, morën kondicionerë, 4060 aplikime për subvencion për inverterë

https://youtu.be/pJg-4TXQHvU Dhjetëra shporetë u mblodhën në oborrin e shkollës së mesme të...

Qeveria kërkon heqjen e Portës “Maqedonia”, njëjtë pritet të hiqet edhe monumenti për Nënë Terezën dhe anijet në Vardar

https://youtu.be/HI8JrHp5iUU “Kjo është Porta “Maqedonia” në qendër të Shkupit. U ndërtua në...

Ushqehet nga bagëtitë që ka, i vetëm e me kushte të rënda, pa rrymë e pa ujë

https://youtu.be/kHrOl_DFdGw Ky është Grujiq Borçe.Jeton në lagjen Përzhinë të Shkupit. I ka...
- Advertisement -

Autoritetet shëndetësore amerikane urdhëruan një grup të shkencëtarëve dhe etikëve të pavarur të përgatisin udhëzime për atë se kush do t’i marrë dozat e para të vaksinës kundër Kovid-19, kur ajo do të prodhohet.

Udhëzimet kanë për qëllim të vendosin kornizë të paanshme të cilën Qendra amerikane për kontroll dhe preventivë të sëmundjeve (CDC) do ta shfrytëzojë për ta planifikuar distribuimin e vaksinave të para, për të cilat autoritetet amerikane presin të jenë gati nga fundi i vitit.

- Advertisement -

Grupi kishte për detyrë ta zhvillojnë planin nga liderët e CDC-së dhe Institutit nacional për shëndetësi (NIH). Këtë punë do ta kryejë komiteti special i ekspertëve nga Akademia nacionale amerikane e shkencave, inxhinierisë dhe mjekësisë dhe Akademia nacionale për mjekësi, trup i pavarur këshilldhënës.

Në takimin e parë, drejtori i Institutit nacional shëndetësor (NIH) dr. Fransis Kolins kërkoi të merren parasysh nevojat e individëve të cilët janë në rrezik më të madh nga komplikimet, pasi që të sëmuren nga Kovid-19. Ai i theksoi edhe nevojat e punonjësve shëndetësorë, ushtrisë, të punësuarve në veprimtaritë thelbësore dhe rajonet në SHBA të cilat janë më të goditura nga virusi.

- Advertisement -

Dhanë shporetin, morën kondicionerë, 4060 aplikime për subvencion për inverterë

https://youtu.be/pJg-4TXQHvU Dhjetëra shporetë u mblodhën në oborrin e shkollës së mesme të Sarajit. Qytetarët...

Qeveria kërkon heqjen e Portës “Maqedonia”, njëjtë pritet të hiqet edhe monumenti për Nënë Terezën dhe anijet në Vardar

https://youtu.be/HI8JrHp5iUU “Kjo është Porta “Maqedonia” në qendër të Shkupit. U ndërtua në kuadër të projektit “Shkupi 2014”,...

Ushqehet nga bagëtitë që ka, i vetëm e me kushte të rënda, pa rrymë e pa ujë

https://youtu.be/kHrOl_DFdGw Ky është Grujiq Borçe.Jeton në lagjen Përzhinë të Shkupit. I ka shumë qejf kafshët dhe shpezët.E...

Banorët e Butelit kërkojnë poliklinikë, Smilevski: Startojmë vitin e ardhshëm

https://youtu.be/3kiWlhb0ofY Me sirenat dhe bori të veturave në targat e të cilave shkruante poliklinikë, banorët e Butelit...

Katër denarë për një kilogram rrush, vreshtarët të revoltuar, ministri Hoxha qetëson

https://youtu.be/kvM_tDdh0oU Cilësia e dobët e rrushit këtë vit shkaktoi probleme, por edhe përkundër kësaj shteti do të...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -