SHBA do të marrë pjesë në stërvitjen ushtarake pranë kufirit të Indisë me Kinën

TË FUNDIT

Shtetet e Bashkuara do të marrin pjesë në një stërvitje të përbashkët ushtarake me Indinë më pak se 100 kilometra (62 milje) nga kufiri i diskutueshëm i vendit të Azisë Jugore me Kinën.

Stërvitjet ushtarake do të mbahen në mes të tetorit në një lartësi prej 10,000 këmbësh në Auli në shtetin indian të Uttarakhand dhe do të fokusohen në stërvitjen e luftës në lartësi të madhe, sipas një oficeri të lartë të Ushtrisë Indiane me njohuri për këtë çështje.

Auli është rreth 95 kilometra nga Linja e Kontrollit Aktual (LAC) , një pjesë toke jomikpritëse ku kufiri i diskutueshëm midis Indisë dhe Kinës është përafërsisht i demarkuar.