Shahpaska: Kapaciteti i kopshteve nuk është plotësuar

Must Read

Kryeministri i Kosovës, Avdullah Hoti të premten do të vizitojë Maqedoninë

Kryeminsitri i Kosovës, Avdullah Hoti të premten do ta vizitojë Maqedoninë e Veriut. Këtë e bëri të...

Bislimi: Bullgaria gjithnjë ka qenë në anën e gabuar të historisë

Historiani Muzafer Bislimi në Click Plus në TV21, tha se Bullgaria gjithmon ka qenë në anën e...

Ratkoceri: Bullgaria nuk do të kërkojë ndryshime Kushtetuese!

Nga pala bullgare nuk është bërë presion për ndryshime Kushtetuese – tha Arben Ratkoceri në Click Plus...

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale Jagoda Shahpaska sot bëri të ditur se lidhur me kapacitetin për akomodimin e fëmijëve në kopshte është bërë analizë e posaçme para hapjes së tyre në pajtim me protokollin për mbrojtje dhe reduktimin e rrezikut të infektimit në minimum. Mbi bazë të këtij protokolli, siç informon, në kopshte kanë qenë të lira 19.000 vende, ndërsa interes për akomodim të fëmijëve kanë shprehur 14.555 prindër.

“Analizën që e bëjmë në nivel ditor flet për faktin se ka fëmijë të regjistruar në kopsht, por prindërit nuk i dërgojnë. Në mënyrë shtesë, duke e ndjekur gjendjen në nivel ditor kemi njohuri se ka ende vende të lira në kopshte për akomodimin e fëmijëve. Nga ana tjetër nëse paraqitet mungesë e vendeve, i referohemi konkluzionit të Qeverisë i cili u rekomandon komunave si themeluese të kopshteve, gjegjësisht institucioneve për përkujdesje parashkollore të fëmijëve, në pajtim me rregulloren për normat dhe masat për akomodim të sigurt të fëmijëve të sigurojnë nëse ka nevojë zgjidhje alternative shtesë për akomodim”, tha Shahpaska në konferencë për shtyp.

- Advertisement -

Lidhur me zgjidhjet alternative, ajo tha se komunat kanë mundësi t’i akomodojnë fëmijët në klasa, shtëpi të kulturës ose në vende të tjera. Shtoi se deri në fund të vitit do të rritet numri i kopshteve në vend, me çfarë do të rritet edhe përfshirja e fëmijëve.

Për numrin e edukatoreve të sëmura të kopshteve, Shapaska tha se MPPS në nivel ditor e ndjek gjendjen shëndetësore të të gjithë të punësuarve dhe të fëmijëve, të cilët janë të përkujdesur. Shtoi se për momentin prej 311 objekteve, raste ka vetëm në disa.

Ajo u bën thirrje qytetarëve t’i respektojnë rekomandimet për distancë të sigurt, mbajtjen e maskës, larjen shpesh të duarve dhe dezinfektim të duarve. Nëse gjendja epidemiologjike eskalon, aio tha se duke e ndjekur me vigjilencë gjendjen dhe respektuar rekomandimet e Komisionit për Sëmundje Ngjitëse do të ndërmarrin masa të cilat do ta garantojnë shëndetin e fëmijëve dhe të punësuarve. 

  • Tags
  • 4

Kryeministri i Kosovës, Avdullah Hoti të premten do të vizitojë Maqedoninë

Kryeminsitri i Kosovës, Avdullah Hoti të premten do ta vizitojë Maqedoninë e Veriut. Këtë e bëri të ditur zëvendëskryeministri i parë dhe...

Bislimi: Bullgaria gjithnjë ka qenë në anën e gabuar të historisë

Historiani Muzafer Bislimi në Click Plus në TV21, tha se Bullgaria gjithmon ka qenë në anën e gabuar të historisë.

Ratkoceri: Bullgaria nuk do të kërkojë ndryshime Kushtetuese!

Nga pala bullgare nuk është bërë presion për ndryshime Kushtetuese – tha Arben Ratkoceri në Click Plus në TV21.

Në komisionin maqedono-bullgar të ketë edhe shqiptarë – tha Ratkoceri në Click Plus

Gazetari Arben Ratkoceri nëpërmjet emsionit Click Plus sugjeroi që në komisionin maqedono-bullgar të ketë edhe shqiptarë. https://www.facebook.com/tv21hd/videos/3307059782663361

Llalla: Hapja e çështjes Shkup-Sofje nuk është e drejtë, Bullgaria do të dështojë në këtë gjë!

Historiani Arben Llalla në Click Plus në TV21, thotë se nuk është e drejtë hapja e çështjes mes Maqedonisë së Veriut dhe...

More Articles Like This