Sanksionet e reja të BE-së, Putin: Ekonomia ruse është e qëndrueshme

TË FUNDIT

Presidenti rus, Vladimir Putin ka thënë se ekonomia ruse i ka rezistuar “presionit të jashtëm të paprecedentë” nga Perëndimi.

Duke folur përmes lidhjes video në një takim të fokusuar në projektbuxhetin federal për 2024-2026, Putin e përshkroi situatën ekonomike në vend si “të qëndrueshme dhe të balancuar”, shkruan Sky News.

Ndër të tjera, Putin vlerësoi qëndrueshmërinë e ekonomisë së Rusisë.

Udhëheqësi rus tha se PBB-ja e vendit ka arritur nivelin e parë të fundit në 2021 dhe qeveria tani është e vendosur të krijojë kushte për “zhvillim të mëtejshëm të qëndrueshëm dhe afatgjatë”.