Array

Sa janë të sigurta”Cigaret Elektronike”

Must Read

Bytyqi kundër Grubit dhe Zaevit, “Paratë publike nuk duhet të ndahen sipas përkatësisë etnike”

https://youtu.be/QVHD2o-kb-0 Propozimi i zëvendëskryeministrit të parë, Artan Grubi që të subvencionohen kompanitë...

Profesionet të ndryshme nga obligimet?! Zëvendësministrat të martën para deputetëve

https://youtu.be/KaiRwPjWwFY Në vend që të kenë fundjavë të lirë, deputetët do të...

MPB “ruan” ish-ministren Jankullovska, Gruevski në Budapest, bashkëpunëtorët e tij më të afërt në burg

https://youtu.be/I-GFz2nm33w Përditshmëri e banorëve të rrugës “Dimçe Mirçev” numër 20, janë makinat...
- Advertisement -

“Ndalimi i pirjes se duhanit është mënyra më efektive që dikush me probleme me mushkëritë ta ngadalësojë ecurinë e sëmundjes së vet. Çdo vit në Angli vdesin 25.000 njerëz nga pirja e duhanit dhe ndaj duhet të dihet nëse cigaret elektronike janë të sigurta për pacientët me probleme me mushkëritë që po kërkojnë ta lënë duhanin”(transmton BBC)

Sipas disa studimeve që janë bërë thuhet se në përbërjen e cigareve elektronike janë gjetur sasi të vogla kimikatesh toksike .

- Advertisement -

Shkencëtarët zhvilluan një studim mbi kaviet ku u desh t’i ndanin në 2 grupe dhe njërin prej tyre e ekspozuan ndaj tymit të cigares elektronike. Ata vunë re se mushkëritë e grupit të ekspozuar nuk ishin dhe aq të pastra. Pati raste kur kavjet humbën shumë peshë dhe më pas ngordhën. Mospërballimi i infeksionit nga sistemi imunitar ishte një nga shkaktarët kryesorë të vdekjes.

Megjithëse shumë studime pretendojnë se një cigare elektronike është më pak e dëmshme për mushkërinë pasi nuk përmban duhan, ajo ka në përmbajtje të vet nikotinën, që krijon varësi. Gjithsesi, ky studim tregon se prapë se prapë edhe kjo cigare i dëmton mushkëritë

- Advertisement -

Por, çfarë ka në përbërje të cigares elektronike?

Sipas një studimi të kryer, në përbërjen e cigareve elektronike vihet re prania e’ radikaleve të lira’, megjithëse janë në nivelin 1% krahasuar me cigaret reale.

- Advertisement -

Dr. Sussan tha se ishte i habitur nga ky zbulim, duke qenë se cigaret elektronike nuk prodhojnë produkte djegëse. “Ato dëmtojnë 100 herë më pak shëndetin e njeriut sesa një cigare e vërtetë,por gjithsesi në përbërje të tyre ka një numër të konsiderueshëm radikalesh të cilat mund të dëmtojnë qelizat.

Megjithëse shkencëtarët në  Industrinë e Cigareve Elektronike, kritikuanë mënyrën se si u zhvilluan këto kërkime, duke pretenduar se kavjet ishin ekspozuar ndaj një sasie shumë të madhe avulli.

- Advertisement -

Bytyqi kundër Grubit dhe Zaevit, “Paratë publike nuk duhet të ndahen sipas përkatësisë etnike”

https://youtu.be/QVHD2o-kb-0 Propozimi i zëvendëskryeministrit të parë, Artan Grubi që të subvencionohen kompanitë private të cilat do të...

Profesionet të ndryshme nga obligimet?! Zëvendësministrat të martën para deputetëve

https://youtu.be/KaiRwPjWwFY Në vend që të kenë fundjavë të lirë, deputetët do të duhet t’i lexojnë biografitë dhe...

MPB “ruan” ish-ministren Jankullovska, Gruevski në Budapest, bashkëpunëtorët e tij më të afërt në burg

https://youtu.be/I-GFz2nm33w Përditshmëri e banorëve të rrugës “Dimçe Mirçev” numër 20, janë makinat policore, sepse vetëm 10 metra...

Jo të gjitha shkollat kanë kompjuterë dhe internet

https://youtu.be/l-Cg1Gf5xHo Ministria e Arsimit dhe Shkencës po informon drejtorët e shkollave fillore dhe të mesme për llojin...

Gjuha Shqipe hiqet nga memorandumet e MASH! Carovska thotë se s’ka ndryshime, por kumtesat dërgohen vetëm maqedonisht

https://youtu.be/ItFN5QptB50 Milla Carovska u emërua Ministre e Arsimit dhe Shkencës.Me të ardhur në krye të këtij digasteri,...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -