RMV kryeson me CEFTA-n, synohet heqja e barrierave tregtare

TË FUNDIT

Janë mbledhur mjetet e nevojshme për Noarin 3-vjeçar

Të afërmit e Noarit 3-vjeçar, që vuan nga tumori në veshkë, njoftojnë se, janë mbledhur mjetet e nevojshme për...

Qeveria e zgjeruar, VMRO-ja ndryshoi qëndrim, PLD-ja tha “jo”, për ASH-në ky është blof

https://youtu.be/MfaEpYyR6Xw Pasi që e mori besimin në Kuvend, dje kryeministri Zoran Zaev i ofroi opozitës që të jetë pjesë e...

Çairi dhe Saraji festojnë 7 Marsin, të pranishëm Mexhiti dhe Bexheti, por jo funksionarët e lartë BDI-së

https://www.youtube.com/watch?v=Wn3dB3j4U-Y Se po vazhdojnë fërkimet brenda BDI-së, kjo u pa edhe sot në shënimin e festës së 7 marsit, në...

Qendër terapie me protone për pacientët e vegjël me sëmundje të rënda

Një qendër e terapisë me protone për trajtimin e pacientëve të vegjël me kancer pritet të nisë funksionimin në...

Asfaltimi i autostradës Shkup-Bllacë ende s’ka filluar

https://www.youtube.com/watch?v=juo8archIpw Shumë fjalë, shumë premtime e fotografi, por asfaltimi i dy kilometrave rrugë, në autostradën Shkup-Bllacë ende nuk ka filluar...

Republika e Maqedonisë të Veriut po kryeson me Marrëveshjen e Evropës Qendrore të Tregtisë së Lirë – CEFTA. Kryesimi vjen në momentin e fillimit të zbatimit të Planit të Veprimit për Tregun e Përbashkët Rajonal, i cili u miratua në Sofje në nëntor të vitit 2020.

Për këtë folën sot Ministri i Ekonomisë Kreshnik Bekteshi dhe ambasadori i BE-së në vend, Dejvid Gir.

Bekteshi tha se prioritet i kryesimit tonë do të jenë qarkullimi i lirë i mallrave, tregtia e lirë e shërbimeve, mënjanimi i pengesave për tregtinë e mallrave dhe shërbimeve, protokolli plotësues 7 për zgjidhjen e kontesteve, si dhe zhvillimi institucional i strukturave të CEFTA-s.

Ambasadori i BE-së tha se kryesimi i Maqedonisë së Veriut me CEFTA-në ofron një mundësi për përparim të rëndësishëm në shumë fusha.

“Shtylla kryesore e kryesimit tonë është tregtia. Kjo shtyllë ka për qëllim lehtësimin e qarkullimit të lirë të mallrave, kapitalit, shërbimeve dhe njerëzve mes vendeve të CEFTA-së në mënyrë që të mundësohet prosperitet dhe mirëqenie për të gjithë qytetarët”, tha ministri Bekteshi.

“Plani Ekonomik i Investimeve dhe CEFTA-së ndajnë një qëllim të përbashkët: të integrojnë më mirë vendet e Ballkanit Perëndimor ekonomikisht, në mes tyre dhe me BE-në. Plani gjithashtu vendos një theks të fortë në ndërtimin e një tregu të përbashkët rajonal si një mënyrë për të rritur aftësinë konkurruese të vendeve të Ballkanit Perëndimor”, tha ambasadori Gir.

TË NGJAJSHME