Rikthimi i testit PCR në kufi nuk do të vlejë për shtetasit e Maqedonisë së Veriut

Must Read

Qeveria libaneze ka dhënë dorëheqje, por protestat vazhdojnë

Protestat në Liban për shkak të shpërthimit të madh në Bejrut vazhdojnë, megjithëse pasdite qeveria e udhëhequr...

Xhaferi: Pa kryetar, Kuvendi s’është konstituuar, Shasivari: Zgjedhja e kryetarit të Kuvendit përcakton afatet

https://youtu.be/9VIybFDNK-U Interpretime të ndryshme rreth asaj nëse parlamenti është konstituuar dhe nëse...

Uniformat e policisë edhe në shqip, Nuhiu nënshkruan aktet, Qeveria duhet t’i definojë me dekret

https://youtu.be/rtGTaveYvnk Kështu do të duken emblemat dygjuhëshe në uniformat e policisë.

Komisioni për Sëmundje Ngjitëse i ka propozuar Qeverisë që me disa shtete të rajonit të rikthehet masa për test PCR gjatë hyrjes në Maqedoni të Veriut.

- Advertisement -

 “Komisioni i ka propozuar Qeverisë që nesër gjatë hyrjes në vendin tonë të gjithë qytetarëve nga Kosova, Serbia, Bosnja dhe Hercegovina dhe Mali i Zi, që detyrimisht të dorëzojnë test PCR, jo më të vjetër se 72 orë.  Propozimi i Komisionit vjen pas rishikimit të gjendjes aktuale epidemiologjike në shtete e përmendura dhe në bazë të informacioneve të marra nga autoritetet shëndetësore të këtyre vendeve”, thonë nga Ministria e Shëndetësisë.

Qeveria do të sjellë vendim sa më shpejtë që mundet, thotë kryeministri teknik Oliver Spasovski.

- Advertisement -

 “Po sot kemi propozim të tillë nga Komisioni për Sëmundje Ngjitëse, do ta rishikojmë sa më shpejtë të mundemi dhe në bazë të saj do të sjellim vendim”, u shpreh kryeministri teknik, Oliver Spasovski.

- Advertisement -

Vendimi me shumë gjasa nuk do të merret sot. Koordinatori kryesor i shtabeve të krizës, Bujar Osmani, tregon për TV21 se propozimi nesër do të diskutohet në Shtabin e krizës, e më pas në Qeveri.

 “Do të presim nesër propozimin e Komisionit dhe të shohim se me çfarë argumentesh e mbështet propozimin. Parimisht ne respektojmë mendimin e ekspertëve por do të duhet t’i shohim argumentet”, theksoi Bujar Osmani, Koordinator kryesor i shtabeve të krizës.

Propozimi për dëshmi të testit negativ PCR, vlen vetëm për shtetasit e Kosovës, Serbisë, Bosnjes dhe Malit të Zi, por jo për shtetasit e Maqedonisë së Veriut. Këtë për TV21 e konfirmon Kryetari i Komisionit për Sëmundje Ngjitëse, Zharko Karaxhovski, i cili përmes telefonit na tha se shtetasit e Maqedonisë lirshëm do të mund të shkojnë dhe kthehen prej këtyre shteteve, pas pasur nevojë për test PCR.

- Advertisement -

Latest News

Xhaferi: Pa kryetar, Kuvendi s’është konstituuar, Shasivari: Zgjedhja e kryetarit të Kuvendit përcakton afatet

https://youtu.be/9VIybFDNK-U Interpretime të ndryshme rreth asaj nëse parlamenti është konstituuar dhe nëse rrjedhin afatet brenda të cilave...

Uniformat e policisë edhe në shqip, Nuhiu nënshkruan aktet, Qeveria duhet t’i definojë me dekret

https://youtu.be/rtGTaveYvnk Kështu do të duken emblemat dygjuhëshe në uniformat e policisë. Ministri për Punë...

Edhe 20 ditë na ndajnë nga viti i ri shkollor, Bashkim Ziberi: MASH nuk është gati

https://youtu.be/j5UO1Qhp5ds Edhe 20 ditë na ndajnë nga 1 shtatori, dita e parë e vitit shkollor 2020/2021, e...

Ahmeti: Kam qenë në presion të kohës për të ftuar tryezën e përbashkët shqiptare

I pyetur nga gazetarët se pse pikërishtë në këtë moment kërkohet tryeza e partive politike shqiptare, Ahmeti me përgjigje: "Sepse gjithmon kam...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com