Raport për Covid-19 në nivel javor, ulet numri i të infektuarve të rinj dhe të vdekurve

Must Read

I riu i VMRO-DPMNE-së: Zaev jep miliona për prezervativë dhe lubrifikantë, ndërsa mbi 100 mijë qytetarë jetojnë me 50 denarë në ditë

Në një paraqitje për mediat përballë godinës së kryeministrisë, anëtari i Komitetit Ekzekutiv të Unionit të Forcave...

Grubi-Nygaard: Fondi Investues Shtetëror Norvegjez mbështet Zonën e Lirë Ekonomike në Tetovë

Zëvendëskryeministri i parë, Artan Grubi në kabinetin e tij ka pritur në takim drejtorin e përgjithshëm të...

Konkurs për drejtorët që do t’i emërojë Qeveria

Do të shpallet konkurs për drejtorët e institucioneve që do të emërohen nga Qeveria dhe për anëtarët...
- Advertisement -

Tre javë me radhë po vazhdon tendenca e uljes së numrit të të infektuarve të rinj dhe të vdekurve, kurse është regjistruar edhe rritje e vogël e numrit të personave të shëruar, tregojnë të dhënat nga Raporti javor i Institutit për Shëndet Publik për periudhën nga 3 deri më 9 gusht të këtij viti.
Në këtë periudhë janë bërë gjithsej 9.543 teste dhe janë regjistruar 816 raste pozitive me Covid-19, që paraqet rënie për 10.5% në krahasim me javën paraprake.

Në periudhën raportuese, ka ulje të përqindjes së rasteve pozitive, edhe atë për 8.6% në krahasim me dy javët e fundit, kur 9,4%, apo 10% nga të testuarit kanë dalë pozitivë. 
Raste të reja janë regjistruar në 26 qytete, ku më shumë të infektuar ka në Shkup (31.4%), në Shtip (11.3%) dhe në Gostivar (10.4%)


Në 16 qytete në vend, për periudhën e njëjtë, numri i rasteve të regjistruar është nën 20. Sa i takon strukturës së moshës së të infektuarve të rinj, edhe në këtë periudhë përqindjen më të lartë e përbëjnë personat mbi 60-vjet -25.9%, kurse një numër i madh i të prekurve është regjistruar edhe te personat në moshën mes 30 dhe 39-vjeçare, edhe atë 18.4%.

- Advertisement -

Në grupmoshën nga 40 deri në 49 vjet, janë 17.9% të infektuar të rinj, kurse në moshën nga 50 deri në 59 vjet – 17.2%. Numri më i ulët është regjistruar te fëmijët nga 0 deri në 9 vjet – 1.6%, kurse nga 10 deri në 19 vjet – 4.0%. Nga rastet që janë analizuar në mënyrë epidemiologjike, janë hospitalizuar 78 persona ose 13.6% e të infektuarve të rinj, kurse te 196 persona apo 34.3% është regjistruar prezenca e komorbiditetit.
Nga numri i përgjithshëm i rasteve që janë analizuar në këtë periudhë, 34.8% prej tyre kanë pasur kontakt me person që është pozitiv në Covid-19.

Në periudhën nga 3 deri më 9 gusht, janë regjistruar edhe 1.038 pacientë të shëruar, të cilët kanë qenë shtruar në spital apo në mjekim shtëpiak, që është rritje e vogël në krahasim me periudhën paraprake.
Në po të njëjtën periudhë janë regjistruar edhe 25 raste vdekjeje, që është ulje për 13.8% në krahasim me javën e kaluar, kur gjithashtu ka pasur ulje të numrit të të vdekurve.

- Advertisement -

Në shumicën e rasteve bëhet fjalë për persona mbi moshën 60 vjeçare. Në kushte spitalore kanë ndërruar jetë 21 pacientë, kurse katër jashtë spitalit. Te 76.0% e rasteve janë konstatuar edhe komorbiditete (sëmundje të tjera)./TV21

- Advertisement -

I riu i VMRO-DPMNE-së: Zaev jep miliona për prezervativë dhe lubrifikantë, ndërsa mbi 100 mijë qytetarë jetojnë me 50 denarë në ditë

Në një paraqitje për mediat përballë godinës së kryeministrisë, anëtari i Komitetit Ekzekutiv të Unionit të Forcave Rinore të VMRO-DPMEN-së, Stefan Stefanovski,...

Grubi-Nygaard: Fondi Investues Shtetëror Norvegjez mbështet Zonën e Lirë Ekonomike në Tetovë

Zëvendëskryeministri i parë, Artan Grubi në kabinetin e tij ka pritur në takim drejtorin e përgjithshëm të Fondit Investues Shtetëror Norvegjez, Hans...

Konkurs për drejtorët që do t’i emërojë Qeveria

Do të shpallet konkurs për drejtorët e institucioneve që do të emërohen nga Qeveria dhe për anëtarët e bordeve drejtuese dhe mbikëqyrëse,...

EULEX bastisë zyrat e OVL-UÇK-së

 Pjesëtarë të Misionit Evropian për Sundimin e Rendit dhe Ligjit (EULEKS) sot kanë hyrë në zyrat e Organizatës së Veteranëve të Luftës...

Ministri i Drejtësisë Mariçiq dënon sjelljen brutale të policisë ndaj romëve

Ministri i Drejtësisë Bojan Mariçiq e dënoi sjelljen brutale të policisë ndaj grupit të romëve dhe pret  aksion të shpejtë dhe të...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -