Qytetarët e Shkupit pinë ujë me cilësi të lartë – thonë nga NP “Ujësjellësi dhe Kanalizimi”.

Must Read

U nënshkrua Korniza e Bashkëpunimit për Zhvillim të Qëndrueshëm (UNSDCF) ndërmjet RMV dhe OKB për periudhën 2021-2025

Ministri i Punëve të Jashtme Bujar Osmani, sot në emër të Qeverisë së bashku me Koordinatoren e...

Bytyqi paralajmëron pako të pestë ekonomike: Do të ketë aq ndihma sa të ketë nevojë

Nëse vazhdon kriza ekonomike nga virusi korona Qeveria apo më konkretisht zv/kryeministri për çështje ekonomike Fatmir Bytyqi...

Testimi i vaksinës së Oksfordit tregon rezultate të shkëlqyeshme

Rezultatet e para të testimit të vaksinës kundër koronavirusit, në zhvillimin e  të cilës bashkëpunojnë Universiteti i...

Qytetarët e Shkupit pinë ujë me cilësi të pandryshuar dhe të lartë për më shumë se 60 vjet, tregojnë rezultatet e analizave të kryera nga laboratori kimik që operon në kuadër të Sektorit për Kontroll Sanitar në NP Ujësjellësi dhe kanalizimi – Shkup, njofton ndërmarrja publike.

“Në bazë të rezultateve të marra, është përcaktuar se qytetarët e Qytetit të Shkupit, për më shumë se 60 vjet pinë ujë të pijshëm teknikisht sipas standardeve me cilësi të lartë, i cili në fakt është një bekim dhe një dhuratë nga natyra që ne e marrim nga burimi i Rashçe”, tha Biljana Petrovska, shefe i Laboratorit kimik për ujë të pijshëm, në kuadër të NP Ujësjellësi dhe Kanalizime – Shkup.

Ajo theksoi se çdo vit bëhen analiza kimike të mbi 10.000 mostrave të ujit të pijshëm të marrë nga mbi 50 vende të shpërndara përgjatë sistemit të furnizimit me ujë të Qytetit të Shkupit, në një gjatësi prej më shumë se 100 kilometrash.

Laboratori kimik që operon në kuadër të Sektorit për Kontroll Sanitar të NP Ujësjellësi dhe kanalizime – Shkup është laboratori i parë në vend që akrediton funksionimet e tij sipas standardit ISO17025: 2018. Të gjitha testimet kryhen në përputhje me rregullat, normat dhe rregulloret e caktuara në Rregulloren për kërkesat për sigurinë dhe cilësinë e ujit të pijshëm (Gazeta Zyrtare e RM, nr. 183/18).

U nënshkrua Korniza e Bashkëpunimit për Zhvillim të Qëndrueshëm (UNSDCF) ndërmjet RMV dhe OKB për periudhën 2021-2025

Ministri i Punëve të Jashtme Bujar Osmani, sot në emër të Qeverisë së bashku me Koordinatoren e Përhershme të Kombeve të Bashkuara...

Bytyqi paralajmëron pako të pestë ekonomike: Do të ketë aq ndihma sa të ketë nevojë

Nëse vazhdon kriza ekonomike nga virusi korona Qeveria apo më konkretisht zv/kryeministri për çështje ekonomike Fatmir Bytyqi paralajmëron ndihma të mëtejme për...

Testimi i vaksinës së Oksfordit tregon rezultate të shkëlqyeshme

Rezultatet e para të testimit të vaksinës kundër koronavirusit, në zhvillimin e  të cilës bashkëpunojnë Universiteti i Oksfordit dhe kompania AstraZeneka, tregon...

Micotakis me mbështetje për Makronin

Kryeministri grek Kiriakos Micotakis shprehu mbështetjen dhe solidaritetin e plotë për presidentin francez Emanuel Makron dhe popullin francez në llogarinë e tij...

Spasovski: Policia do të intervenojë pas çdo raportimi për shkelje të masave kundër Kovid-19

Patëm mbledhje të shtabit kryesor të krizës dhe akoma nuk kemi rekomandime të reja të cilat nënkuptojnë masa më radikale. Por asgjë...

More Articles Like This