Qeveria me pako masash në mbështetje të vreshtarëve

Must Read

22 viktima dhe 561 të infektuar në 24 orët e fundit

Ministria e Shëndetësisë, informoi se gjatë 24 orëve të fundit nga 1901 testime të realizuara, 561 persona...

S’ka nevojë për marrëveshje të re me Bullgarinë! Zaev: Jemi të gatshëm për të gjitha çështjet të prononcohemi publikisht

https://youtu.be/UDvklUaQPN4 Nuk ka nevojë për marrëveshje të re për marrëdhënie të mira...

Çka u tha e çka u bë për Kodrën e Diellit?

https://youtu.be/hJ6nnq1o0fM Mbeturina në çdo cep, ujë që vërshon nëpër rrugë, mungesë e...

Qeveria në mbledhjen e sotme e shqyrtoi dhe miratoi “Informatën për gjendjen e blerjes së rrushit nga rekolta 2020 me propozim masa”, me të cilën e angazhoi kabinetin e zëvendëskryeministrit për çështje ekonomike, koordinim të resorëve ekonomikë dhe investimeve të përgatisë masa nga Programi për mbështetje nga Covid-19 në vlerë prej 4 denarëve për kilogram për rrush të blerë dhe të shitur të verës në bodrumet e verës të cilat janë regjistruar në regjistrin e prodhuesve të verës që e udhëheqë Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave.

Mbështetja do të dedikohet për rrush të blerë të verës deri 18 njësi sheqeri me çmim minimal prej 7 denarëve për kilogram.

Dedikimi i kësaj mase është për blerje intervente të rrushit i cili do të përpunohet në prodhime nga rrushi i verës, ndërsa shfrytëzuesit e kësaj mase janë bodrumet e verës të cilat janë regjistruar në regjistrin e prodhuesve të verës që e udhëheqë Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave.

Kabineti i zëvendëskryeministrit, të angazhuar për çështje ekonomike është angazhuar të përgatisë masë shtesë nga Programi për mbështetje nga Covid-19 në vlerë prej dy denarëve për kilogram për rrush të prodhuar dhe të dorëzuar të verës, ndërsa shfrytëzues të kësaj mase janë bujqit e regjistruar në Regjistrin e vetëm të ekonomive bujqësore që udhëhiqet në Ministrinë e Bujqësisë. Afati i paraparë për pagesë është deri në fund të vitit 2020.

Ministria e Bujqësisë u angazhua të përgatisë detyrim për përgatitje të masës në vlerë prej 2 denarëve për kilogram të rrushit të prodhuar dhe dorëzuar të verës dhe janë shfrytëzues të nënmasës 1.10, si pagesa të gatshme për sipërfaqe punuese bujqësore për mirëmbajtje të vreshtave nga Dekreti për kriteret më të afërta për pagesa të drejtpërdrejta. Afati i paraparë për aplikim për masën është deri në fund të vitit 2020, ndërsa pagesa e kësaj mase do të jetë në vitin 2021 sipas afatit për pagesë në Programin për mbështetje financiare në bujqësi për vitin 2020. Masa dedikohet për llojet e rrushit të verës.

Kabineti i zëvendëskryeministrit për çështje ekonomike, koordinim të resorëve ekonomikë dhe investimeve, të përgatisë masë nga Programi për mbështetje nga Covid-19.

22 viktima dhe 561 të infektuar në 24 orët e fundit

Ministria e Shëndetësisë, informoi se gjatë 24 orëve të fundit nga 1901 testime të realizuara, 561 persona kanë rezultuar pozitivë me virusin...

S’ka nevojë për marrëveshje të re me Bullgarinë! Zaev: Jemi të gatshëm për të gjitha çështjet të prononcohemi publikisht

https://youtu.be/UDvklUaQPN4 Nuk ka nevojë për marrëveshje të re për marrëdhënie të mira fqinjësore me Bullgarinë – theksoi...

Çka u tha e çka u bë për Kodrën e Diellit?

https://youtu.be/hJ6nnq1o0fM Mbeturina në çdo cep, ujë që vërshon nëpër rrugë, mungesë e  kanalizimit atmosferik dhe atij fekal,...

Sjellja e ligjeve me procedurë të shkurtuar! Xhaferi: Janë në dëm të Kuvendit, por në dobi të shtetit

https://youtu.be/b0-YoBIZbvg Për sjelljen e ligjeve me procedurë të shkurtuar, që ishin pjesë e procesit reformues, zgjdhëm që...

Nga çfarë ndërroi jetë Amdi Bajram? Familja e tij: Vdiq nga sulmi në tru e jo nga korona virusi

https://youtu.be/T4ErpV03hAQ Kolonë makinash sot e përcollën për në banesën e fundit deputetin Amdi Bajramin.

More Articles Like This