Qeveria e Kosovës formon Zyrë për Luginën e Preshevës

Must Read

Bislimi: Bullgaria gjithnjë ka qenë në anën e gabuar të historisë

Historiani Muzafer Bislimi në Click Plus në TV21, tha se Bullgaria gjithmon ka qenë në anën e...

Ratkoceri: Bullgaria nuk do të kërkojë ndryshime Kushtetuese!

Nga pala bullgare nuk është bërë presion për ndryshime Kushtetuese – tha Arben Ratkoceri në Click Plus...

Në komisionin maqedono-bullgar të ketë edhe shqiptarë – tha Ratkoceri në Click Plus

Gazetari Arben Ratkoceri nëpërmjet emsionit Click Plus sugjeroi që në komisionin maqedono-bullgar të ketë edhe shqiptarë.

Qeveria e Kosovës sot vendosi të formojë Zyrë për mbështetjen e banorëve të Luginës së Preshevës, njofton korrespondenti i MIA-s nga Prishtina.

Sipas kryeministrit Avdullah Hoti, ky institucion do të punojë për mbështetjen e shkollave, sigurimin e teksteve shkollore dhe materialeve të tjera mësimore, mbështetjen e aktiviteteve kulturore, mbrojtjen e trashëgimisë kulturore, nxitjen e punësimit përmes bashkëpunimit të odave ekonomike dhe ngjashëm.

- Advertisement -

“Qytetarët të cilët jetojnë në Luginën e Preshevës përballen me probleme të ndryshme dhe vështirësi dhe kjo zyrë do të ofrojë aspekt social, arsimor, kulturor dhe ekonomik. Duke i pasur parasysh problemet me të cilat ballafaqohen qytetarët atje, Qeveria e Republikës së Kosovës duhet të ofrojë asistencë për lehtësimin e jetës së tyre, duke mbajtur llogari për ta përmes zyrës së veçantë në kuadër të Zyrës së kryeministrit”, deklaroi Hoti.

Në seancën e sotme të Qeverisë së Kosovës janë miratuar 14 marrëveshje të cilat duhet të nënshkruhen me Qeverinë e Republikës së Shqipërisë në seancën e ardhshme të përbashkët, më 2 tetor, në qytetin e Shkodrës në Shqipëri. Një prej këtyre marrëveshjeve, sipas Hotit, parasheh formimin e fondit të përbashkët për mbështetjen e shqiptarëve në Luginën e Preshevës. ia/shk/

Bislimi: Bullgaria gjithnjë ka qenë në anën e gabuar të historisë

Historiani Muzafer Bislimi në Click Plus në TV21, tha se Bullgaria gjithmon ka qenë në anën e gabuar të historisë.

Ratkoceri: Bullgaria nuk do të kërkojë ndryshime Kushtetuese!

Nga pala bullgare nuk është bërë presion për ndryshime Kushtetuese – tha Arben Ratkoceri në Click Plus në TV21.

Në komisionin maqedono-bullgar të ketë edhe shqiptarë – tha Ratkoceri në Click Plus

Gazetari Arben Ratkoceri nëpërmjet emsionit Click Plus sugjeroi që në komisionin maqedono-bullgar të ketë edhe shqiptarë. https://www.facebook.com/tv21hd/videos/3307059782663361

Llalla: Hapja e çështjes Shkup-Sofje nuk është e drejtë, Bullgaria do të dështojë në këtë gjë!

Historiani Arben Llalla në Click Plus në TV21, thotë se nuk është e drejtë hapja e çështjes mes Maqedonisë së Veriut dhe...

Çfarë mësojnë nxënësit në shkolla për Goce Dellçevin?

“Mësojnë atë që tani e kontestojnë populli maqedonas. Mesojnë se ai është ideologu i Lëvizjes Nacional - Çlirimtare maqedonase. Nuk hy në...

More Articles Like This