Array

Qeveria dhe fermerët e Mamushës

Must Read

Memorandumi nuk do të ndikojë në negociatat?Holshtajn: Bullgaria t’i zgjidhë çështjet në mënyrë bilaterale

https://youtu.be/bpuDiX-k1bM Presioni i Bullgarisë përmes memorandumit deri te vendet anëtare të BE-së...

Ministri me premtime të njëjta, “Programi për ambient jetësor i mirë vetëm në letër”

https://youtu.be/2m6zRZ0jE5w Për ndotjen, shpëtimin e ambientit jetësor dhe ekologjinë e cila çdo...
- Advertisement -

Investimet e Ministrisë së Bujqësisë për zhvillimin e mëtejmë të sektorit të bujqësinë do të vazhdojnë të rriten nga viti në vit.
Përmes këtyre investimeve, të cilat parashihen të realizohen gjatë këtij mandati, synohet fuqizimi i këtij sektori dhe gjenerimi i vendeve të reja të punës.

Kështu është shprehur sot Ministri i Bujqësisë, Memli Krasniqi, i cili së bashku me kryetarin e Kuvendit, Kadri Veseli kanë vizituar Komunën e Mamushës dhe fshatin Krushë e Madhe.

- Advertisement -

Gjatë kësaj vizite, ministri Krasniqi, tha se MBPZHR-ja ka investuar në vazhdimësi në këtë komunën e Mamushës duke mbështetur fermerët me grante dhe subvencione, madje ai theksoi se edhe sivjet kanë një buxhet të dyfishuar dhe fermerët do të përfitojnë edhe me shumë. “Bujqësia është një nga segmentet kyçe të zhvillimit të vendit dhe që gjeneron vende pune. Andaj ne i ftojmë të gjithë ata që kanë tokë të punueshme që ta shfrytëzojnë atë, dhe mbështetja nga shteti nuk do të mungojë”, tha ministri Krasniqi.

Në anën tjetër, kryeparlamentari, Kadri Veseli uroi kryetarin e Komunës së Mamushës, Arif Butuc për Ditën Kombëtare të Turqve, dhe tha se diversiteti e bën Kosovën vend unik. Ai shprehi përgëzime për fermerët e kësaj komune në angazhimin e madh në bujqësi dhe vullnetin e madh për punë që kanë. “Bujqësia është prioritet i rëndësishëm për Kosovën dhe prandaj jam këtu me ministrin për të konfirmuar vazhdimësinë e mbështetjes së institucioneve për fermerët”, tha Veseli.

- Advertisement -

Ndërkaq, kryetari i Komunës së Mamushës, Arif Butuc ka falënderuar ministrin Krasniqi dhe kryetarin Veseli për vizitën dhe për mbështetjen në veçanti që MBPZHR-ja ka dhënë për fermerët e kësaj komune. Ai tha se qytetarët e kësaj komune janë shumë punëtorë dhe meritojnë mbështetje në vazhdimësi nga institucionet e Kosovës.

Po ashtu, sot ministri Krasniqi, ka vizituar edhe Kooperativën Bujqësore të Grave “Krusha”, në Krushë të Madhe të Rahovecit, me ç’rast tha se Rahoveci është qendra e bujqësisë në Kosovë dhe kjo kooperativë është një nga simbolet kryesore të këtij epiteti që gëzon Rahoveci. “Kooperativa është mbështetur në vazhdimësi nga MBPZHR-ja dhe ne do të vazhdojmë të hartojmë politika në mbështetje të planeve të tyre për zgjerim dhe zhvillim më të madh. Unë jam shumë i gëzuar, që kjo kooperativë tashmë ka filluar të eksportojë në tregje të rëndësishme të Evropës, si në Zvicër, ku vitin e kaluar kanë eksportuar produkte në vlerë prej 17 mijë euro e këtë vit u informuam se do të eksportojnë produkte në vlerë 50 mijë euro”, ka thënë ministri Krasniqi.

- Advertisement -

Kryetari Veseli e vlerësoi lartë përkushtimin e grave të Krushës në zhvillimin e bizneseve dhe punimin e tokës. Ai tha se kjo koperativë është shembull për punë të palodhshme.

Fahrije Hoti, kryetare e koperativës falënderoi ministrin Krasniqi dhe kryetarin Veseli për vizitën. Ajo shprehi një falënderim për MBPZHR-në për mbështetje të vazhdueshme që ka dhënë në zhvillimin e kooperativës. Ajo njoftoi me të arriturat e deritanishme dhe foli për planet që kanë për të ardhmen.

Ndryshe, Ministria e Bujqësisë, edhe sivjet, ashtu si edhe viteve të kaluara do t’i mbështes projektet e grave fermerë përmes granteve dhe subvencioneve.

- Advertisement -

Memorandumi nuk do të ndikojë në negociatat?Holshtajn: Bullgaria t’i zgjidhë çështjet në mënyrë bilaterale

https://youtu.be/bpuDiX-k1bM Presioni i Bullgarisë përmes memorandumit deri te vendet anëtare të BE-së të ndikojë që interpretimet bullgare...

Ministri me premtime të njëjta, “Programi për ambient jetësor i mirë vetëm në letër”

https://youtu.be/2m6zRZ0jE5w Për ndotjen, shpëtimin e ambientit jetësor dhe ekologjinë e cila çdo ditë e më shumë është...

Konfirmohen dënimet me burg për “Tankun”, Jankullovska do të shkojë në burg, Gruevski mbetet në Budapest

https://youtu.be/1gIbSTVFia4 Refuzohen ankesat e tre të dënuarve për blerjen e Mercedesit luksoz prej 600 mijë eurove –...

“Stop Rusino” kërkon mbylljen e deponisë, Nuredini: Edhe për disa vite Rusino e hapur!

https://youtu.be/RCGqvEZnlp8 Deponia Rusino vazhdon të jetë e bllokuar  nga aktivistet e lëvizjes “Stop Rusino” Kërkojnë që kjo...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -