Qarkullimi në industri është zvogëluar për 17,5%

Must Read

Për konviktet e studentëve dhe nxënësve në Shkup, “Alkaloid-i” me donacion prej 16.000 litrave mjete antiseptike

“Alkaloid ASH Shkup”, dhuroi produkte nga gama e tij e mjeteve antiseptike dhe dezinfektuese për konviktet e...

Miratohet protokolli për këndet e lojërave për fëmijë

Qeveria sot e miratoi protokollin për punë në kënde për lojëra në kushte të epidemisë dhe rekomandoi...

Është ulur burokracia për ndërmarrjet, shteti kuoton mirë në indeksin e burokracisë

Financat nuk janë problemi kryesor në kushte të KOVID-it. Tani është momenti kur kompanive u nevojitet ulje...
- Advertisement -

Qarkullimi në industri në periudhën janar-qershor të vitit 2020 në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar shënon ulje prej 17,5 për qind, tregon statistika.

Për 5,6 për qind është ulur qarkullimi në qershor të vitit 2020 në krahasim me qershorin e vitit 2019, ndërsa në krahasim me majin e vitit 2020 është rritur për 37,7 për qind.

- Advertisement -

Sipas Entit shtetëror për statistikë, qarkullimi i përgjithshëm në industri në qershor të vitit 2020 në krahasim me qershorin e vitit 2019 shënon ulje tek Prodhimet intermediare, përveç energjia për 3,1 për qind, ndërsa ulje shënon tek Prodhimet kapitale për 12,1 për qind, Prodhimet e përhershme për konsum të gjerë për 10,3 dhe prodhimet jo të përhershme për konsum të gjerë për 4,1 për qind.

Qarkullimi në industrinë e tregut vendor në qershor të vitit 2020 në krahasim me vitin 2019 është rritur për 3,9 për qind. Rritje ka tek Prodhimet intermediare, përveç energjisë për 21,3 për qind, ndërsa ulje tek Prodhimet kapitale për 34,2 për qind, prodhimet e përhershme për konsum të gjerë për 20,9 për qind dhe Prodhimet jo të përhershme për konsum të gjerë për 1,8 për qind.

- Advertisement -

Qarkullim në industrinë e tregut vendor në qershor të vitit 2020 në krahasim me majin e vitit 2020 ka rritje prej 15,6 për qind, ndërsa në periudhën janar-qershor të vitit 2020 në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit 2019 është ulur për 3,3 për qind.

Qarkullimi në industrinë e tregjeve të huaja në qershor të vitit 2020 në krahasim me qershorin e vitit 2019 është ulur për 7,8 për qind dhe sipas grupeve kryesore industriale shënon ulje tek Prodhimet intermediare, përveç energjisë për 2,7 për qind, Prodhimet kapitale për 11,7, prodhimet e përhershme për konsum të gjerë për 3,1 për qind dhe Prodhimet jo të përhershme për konsum të gjerë për 3,6 për qind.

- Advertisement -

Qarkullimi në industrinë e tregjeve të huaja në qershor të vitit 2020 në krahasim me majin e vitit 2020 është rritur për 47,9 për qind, ndërsa në periudhën janar-qershor të vitit 2020 në krahasim me periudhën e njëjtë shënon ulje prej 21,3 për qind.

- Advertisement -

Për konviktet e studentëve dhe nxënësve në Shkup, “Alkaloid-i” me donacion prej 16.000 litrave mjete antiseptike

“Alkaloid ASH Shkup”, dhuroi produkte nga gama e tij e mjeteve antiseptike dhe dezinfektuese për konviktet e studentëve dhe nxënësve, të cilat...

Miratohet protokolli për këndet e lojërave për fëmijë

Qeveria sot e miratoi protokollin për punë në kënde për lojëra në kushte të epidemisë dhe rekomandoi respektim të ashpër të masave...

Është ulur burokracia për ndërmarrjet, shteti kuoton mirë në indeksin e burokracisë

Financat nuk janë problemi kryesor në kushte të KOVID-it. Tani është momenti kur kompanive u nevojitet ulje e problemeve me procedurat burokratike,...

Bekteshi-Galloway: Marrëdhëniet e mira bilaterale janë baza për thellimin e bashkëpunimit

Ministri i Ekonomisë Kreshnik Bekteshi sot realizoi takim përmes video telefonatës me ambasadoren e Britanisë së Madhe SH.T. Rachel Galloway.

Ambasadorja e Japonisë Keiko Haneda largohet, përshëndetet me Xhaferin

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut, Talat Xhaferi, në takimin e sotëm lamtumirës me ambasadoren e Mbretërisë së Japonisë...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -