Punonjësit turistik paralajmërojnë përsëri protestë

Must Read

Memorandumi nuk do të ndikojë në negociatat?Holshtajn: Bullgaria t’i zgjidhë çështjet në mënyrë bilaterale

https://youtu.be/bpuDiX-k1bM Presioni i Bullgarisë përmes memorandumit deri te vendet anëtare të BE-së...

Ministri me premtime të njëjta, “Programi për ambient jetësor i mirë vetëm në letër”

https://youtu.be/2m6zRZ0jE5w Për ndotjen, shpëtimin e ambientit jetësor dhe ekologjinë e cila çdo...
- Advertisement -

Sektori i turizmit, një nga të më të goditurit nga pandemia e Kovid-19, paralajmëron aktivitete dhe protesta të reja në gjithë vendin, me bllokada të plota të rrugëve nëse nuk merren urgjentisht masa për ndihmë. Ata kërkojnë që vendimi për udhëtim të 50 për qind për transport të autobusëve të ndryshohet më së voni deri më 15 gusht dhe të vazhdojë masa për subvencionimin e pagave i cili përfshin agjencitë e udhëtimit, ciceronët dhe transportuesit.

Nuk ka asnjë logjikë, siç thonë ata, “të mbetet protokolli për udhëtim me autobus, sepse duke respektuar masat e sigurisë mund të organizohet udhëtimi”.

- Advertisement -

“Kërkojmë me urgjencë ndryshim të menjëhershëm në vendimin për udhëtimin e 50 për qind të udhëtarëve në autobusë. Asnjë vend në Ballkan dhe në botë, nuk ka një protokoll të tillë, aeroplanët fluturojnë me kapacitet të plotë. Nuk ka asnjë logjik të mbetet protokolli për udhëtim me autobus, sepse duke respektuar masat e sigurisë mund të organizohet udhëtimi”, qëndron në kumtesën e sektorit të turizmit.

Nga atje vijnë me ultimatum për të ndryshuar këtë vendim të palogjikshëm për transportin e autobusëve deri më 15 gusht dhe për të vazhduar masën për subvencionimin e pagave të sektorit tonë, i cili përfshin agjencitë e udhëtimit, udhëzuesit dhe transportuesi.

- Advertisement -
  • Tags
  • 4

Memorandumi nuk do të ndikojë në negociatat?Holshtajn: Bullgaria t’i zgjidhë çështjet në mënyrë bilaterale

https://youtu.be/bpuDiX-k1bM Presioni i Bullgarisë përmes memorandumit deri te vendet anëtare të BE-së të ndikojë që interpretimet bullgare...

Ministri me premtime të njëjta, “Programi për ambient jetësor i mirë vetëm në letër”

https://youtu.be/2m6zRZ0jE5w Për ndotjen, shpëtimin e ambientit jetësor dhe ekologjinë e cila çdo ditë e më shumë është...

Konfirmohen dënimet me burg për “Tankun”, Jankullovska do të shkojë në burg, Gruevski mbetet në Budapest

https://youtu.be/1gIbSTVFia4 Refuzohen ankesat e tre të dënuarve për blerjen e Mercedesit luksoz prej 600 mijë eurove –...

“Stop Rusino” kërkon mbylljen e deponisë, Nuredini: Edhe për disa vite Rusino e hapur!

https://youtu.be/RCGqvEZnlp8 Deponia Rusino vazhdon të jetë e bllokuar  nga aktivistet e lëvizjes “Stop Rusino” Kërkojnë që kjo...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -