Punojnë nën tym, marrin pagë 20 mijë denarë! Zjarrfikësit të revoltuar, Shilegov i quan “manipulatorë”

Must Read

Pendarovski dhe Pahor në Ohër në stërvitjen demonstruese të ekipeve speciale të Armatës

Presidentët e Maqedonisë së Veriut dhe Sllovenisë, Stevo Penarovski dhe Borut Pahor sot e vizituan Kampin për...

Padi penale kundër 10 personave pasi që slumuan nëpunësit policorë

Më 26.09.2020 SPB - Prilep ngriti padi penale kundër 10 personave në Prokurorinë Themelore Publike - Prilep,...

Manastir, protestë kundër brutalitetit të policisë

Qytetarët e Manastirit sot protestuan kundër brutalitetit të policisë. Kjo protestë nga manastirasit...
- Advertisement -

Nën tym. Herë me pajisje mbrojtëse, e herë pa to.
Edhe pse shpëtojnë jetë të të tjerëve, vështirësojnë të veten.
Kështu zjarrfikësit punojnë për të siguruar kafshatën e gojës.
E tërë këtë punë po e bëjnë vetëm për 20 mijë denarë, pasi muaj më parë Qyteti i Shkupit ua shkurtoi pagat për 20 për qind.

Por siç bënë sektoret tjera, edhe zjarrfikësit filluan të ngrejnë zërin. Kërkojnë rritje të pagave.

- Advertisement -

“Zotëri kryetar i Qytetit të Shkupit, Petre Shilegov këtyre heronjve me vite të tëra nuk u jepen 20% nga rroga. Nuk paskan punë të rrezikshme. E gjithë bota na lëvdon, për fat të keq te ne të nënçmuar. Qysh këtë muaj t’i ktheni mjetet në rrogë”, reagoi zjarrfikësi Nuredin Mustafa.

Sindikata e Zjarrfikësve të Qytetit të Shkupit ka kërcënuar edhe me protesta, por për këto të fundit nuk ka dëgjuar ende Shilegov.

- Advertisement -

Thotë se shkurtimi nuk ka ardhur me dëshirën e tij, por se janë shkurtuar bllok dotacionet. Ndërkaq reagimet e zjarrfikësve i sheh si manipulim. 

“70 milionë denarë Qyteti i Shkupit ka paguar dy vitet e kaluara, për orët shtesë për paditë që i kanë dërguar. Mendoj se bëhet fjalë për keqpërdorim apo manipulim nga zjarrfikësit. Kurse e di se ka qenë në plan por sërish do të duhet të shqyrtohet gjendja në buxhetin qendror për rritjen e bllok dotacioneve. Për mua mbetet imperativ që pajisjen mbrojtëse ta rrisim në nivel të lartë”, tha Shilegov.

- Advertisement -

Por nëse kërkoni në internet, ndër lajmet kryesore që ndërlidhet me Shilegovin dhe zjarrfikësit, është premtimi i tij që do të ketë punësime të reja.

Punësimet e reja i premtoi edhe sot.

“Do të shpallet konkurs për punësim të më së paku 30 zjarrfikësve”, premtoi sërish Shilegov.

Punësimet kishin për qëllim të rinojnë moshën e zjarrfikësve, që ata që janë në moshë të shtyrë, të shkojnë në pension.

- Advertisement -

Pendarovski dhe Pahor në Ohër në stërvitjen demonstruese të ekipeve speciale të Armatës

Presidentët e Maqedonisë së Veriut dhe Sllovenisë, Stevo Penarovski dhe Borut Pahor sot e vizituan Kampin për trajnim në ujë të Armatës...

Padi penale kundër 10 personave pasi që slumuan nëpunësit policorë

Më 26.09.2020 SPB - Prilep ngriti padi penale kundër 10 personave në Prokurorinë Themelore Publike - Prilep, si më poshtë: E.E (28),...

Manastir, protestë kundër brutalitetit të policisë

Qytetarët e Manastirit sot protestuan kundër brutalitetit të policisë. Kjo protestë nga manastirasit erdhi pasi që disa ditë...

Në rrëzimin e aeroplanit ushtarak ukrainas kanë humbur jetën 25 oficerë

Në rrëzimin e aeroplanit ushtarak ukrainas në verilindje të vendit, në rajonin Harkov, humbën jetën të paktën 25 persona, bënë të ditur...

Kryeministri i sapoemëruar libanez Mustafa Adib, ende pa e formuar Qeverinë jep dorëheqje

Kryeministri i sapoemëruar libanez Mustafa Adib, i cili e ndërmori detyrën për t’i ndihmuar vendit të ngrihet pas shpërthimit shkatërrues në gusht...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -