Array

PTK-ja siguron vetëm 10 milionë, Qeveria-kështu shkelet ligji

Must Read

Gir: Sundimi i së drejtës dhe ligjit duhet të jetë prioritet i Maqedonisë së Veriut

Kryeministri Zoran Zaev së bashku me euroambasadorin e ri në vend Dajvid Gir sot mbajti konferencën e...

Vazhdojnë protestat antiqeveritare në Bullgari

Rreth 10.000 persona dje u grumbulluan në Sofje në Ditën e Pavarësisë duke kërkuar “pavarësi nga mafia”...

Gjobiten 746 persona për mosmbajtjen e maskave

Policia ka gjobitur 746 qytetarë gjatë 24 orëve për mosmbajtjen e maskave. Ministria e Brendshme u bën...
- Advertisement -

Qeveria nuk mund t’i inkasojë këtë vit 30 milionë euro dividend nga Posta dhe Telekomi i Kosovës (PTK). Kjo e fundit e ka njoftuar Qeverinë se mund t’i sigurojë vetëm 10 milionë euro dhe jo më shumë. Kjo për shkaka se ka të paraparë investime të mëdha kapitale duke përfshirë edhe blerjen e brezit të ri frekuencorë. Po ashtu, me vëmendje të veçantë bordi e ka njoftuar qeverinë se pagesa për pa përmbyllura rastin e vendimit të arbitrazhit ndërkombëtarë për pagesë ndaj AMDOCS në shumë mbi 10 milionë euro. Por zyrtarët e qeverisë kanë thënë se në rast se PTK nuk i siguron 30 milionë euro dividendë, atëherë shkelet ligji i buxhetit.

Arban Abrashi, zëdhënës i qeverisë, njëherit edhe ministër i punës dhe mirëqenies social , ka thënë për KosovaPress se nëse PTK nuk i siguron mjetet e kërkuara dividend, atëherë shkelet ligji i buxhetit.

- Advertisement -

“Nëse kjo nuk arrihet është pjesë e ligjit të buxhetit dhe realisht i bie që është shkelje buxhetore, shkelje e ligjit të buxhetit, por besoj që ka hapësirë edhe 6-7 muaj janë në pyetje besoj që ka hapësirë që edhe kjo të arrihet edhe të ndahet shuma prej 30 milionë, ashtu siç parashihet me ligj të buxhetit”, ka thënë Abrashi.

Ai po ashtu ka pranuar se qeveria e ka marrë një përgjigje prej bordit të drejtorëve të PTK-së, ku janë njoftuar se kanë mundësi vetëm për 10 milionë euro dividendë.

- Advertisement -

“Është e vërtet që PTK ka kthyer një përgjigje, realisht ka treguar që ka mundësi për vetëm 10 milionë euro, sidoqoftë Qeveria është aksionari kryesor në PTK edhe PTK menaxhmenti, bordi kanë të njoftuar për kërkesën apo 30 milionëshin edhe më herët, pasi që kjo ka qenë pjesë e ligjit të buxhetit. Ne i mirëkuptojmë investimet e tyre por mendojmë se ka hapësirë që ky 30 milionësh të arrihet”, ka thënë Abrashi.

Ndryshe, KosovaPress ka siguruar shkresën e bordit të drejtorëve të PTK-së me të cilën e ka njoftuar aksionarin në këtë rast qeverinë se sipas biznes-planit të kompanisë të cilat parashihen investime të mëdha, si dhe mjetet. Në shkresë thuhet se PTK ka trendë të rënies të të hyrave dhe se nuk ka mundësi t’i ndaj më shumë se 10 milionë euro dividendë.

- Advertisement -

“Për më tepër, përkundër trendit rënës në të hyra, kërkesa e aksionarit për pagesë të dividentës në vlerë prej 30 milionë euro është marrë seriozisht në konsideratë nga Bordi i Drejtorëve dhe menaxhmenti i PTK-së, është vlerësuar gjendja financiare duke marrë parasysh edhe planin e biznesit për vitin 2015 dhe duke marrë parasysh të gjitha sfidat me të cilat aktualisht është duke u ballafaquar biznesi i PTK-së, shuma maksimale që të cilën PTK do të mundë ta menaxhonte për ta paguar dividendë është 10 milionë euro, shumë e cila është e paraparë edhe në biznes planin e vitit 2015”, thuhet në shkresë.

Po ashtu, bordi përmes kësaj shkrese e ka njoftuar qeverinë se duhet të paguaj 10 milionë euro të një rasti të arbitrazhit.

“Në vëmendje të veçantë mbetet edhet heshtja legale të pa përmbyllura si rasti i vendimit të arbitrazhit ndërkombëtarë për pagesë ndaj AMDOCS në shumë mbi 10 milionë euro, dhe kjo shumë nuk është planifikuar në rrjedhën e parasë për periudhën 2015-2019”, thuhet në këtë shkresë.

Po ashtu, bordi i PTK e ka njoftuar qeverinë se investimet në teknologjinë e 3 dhe 4 G, kanë paraparë një shumë fillestare prej 35 milionë euro. Gjithashtu, në kuadër të këtij projekti janë paraparë edhe 14.5 milionë euro për pagesë të brezit shtesë frekuencor.

Bordi po ashtu i ka dërguar edhe biznes-planin dhe mjetet që parashihen të investohen për 5 vitet e ardhme. E që në bazë të kësaj, Qeveria do të përfitoj nga PTK-ja vetëm 5 milion euro dividendë.

- Advertisement -

Gir: Sundimi i së drejtës dhe ligjit duhet të jetë prioritet i Maqedonisë së Veriut

Kryeministri Zoran Zaev së bashku me euroambasadorin e ri në vend Dajvid Gir sot mbajti konferencën e parë për media. Zaev euroambasadorin...

Vazhdojnë protestat antiqeveritare në Bullgari

Rreth 10.000 persona dje u grumbulluan në Sofje në Ditën e Pavarësisë duke kërkuar “pavarësi nga mafia” dhe dorëheqje të Qeverisë të...

Gjobiten 746 persona për mosmbajtjen e maskave

Policia ka gjobitur 746 qytetarë gjatë 24 orëve për mosmbajtjen e maskave. Ministria e Brendshme u bën apel qytetarëve që të respektojnë...

“Incident” me aeroplanin e Pensit

Aeroplani me të cilin udhëtonte nënkryetari amerikan Majk Pens ishte i detyruar që të kthehet në aeroportin në Mançester në shtetin Nju...

Ambasadori izraelit në KB e lëshoi sallën plenare gjatë fjalimit të Erdoganit

Ambasadori izraelit në Kombet e Bashkuara, Gilad Erdan, i cili ishte i pranishëm në mbledhjet e Asamblesë së Përgjithshme të KB-së në...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -