Array

Pse duhet protestuar me 18 Prill

Must Read

Nuredini: 75% e gazifikimit primar është ndërtuar në perëndim të vendit dhe 90-95% në jug

Rrjeti sekondar dhe terciar për gazifikimin e vendit do të vazhdojë pas zgjidhjes së problemit me GAMA,...

Jankulloska: Nuk ka nevojë për spektakël, unë jam në shtëpi, nuk shkoj askund

Ish-Ministrja e Punëve të Brendshme Gordana Jankulloska, për të cilën dje Gjykata e lartë  vendosi se ankesa...

SHBA dërgon përforcime në Siri pas përplasjeve me forcat ruse

Shtetet e Bashkuara të Amerikës e kanë shtuar praninë ushtarake në pjesën verilindore të Sirisë pas një...
- Advertisement -

Flamur M Sylejmani

Të kërkosh të drejtat tua me anë të protestës, të kerkosh mirëqenien shoqërore, të kerkosh ndryshimin pozitiv duke protestuar………nuk është primitivizëm, por është qytetari aktive.

- Advertisement -

 

E drejta për të protestuar është e drejtë e garantuar me ligj. Qytetarët e çdo vendi, të cilve kushtetuta ua garanton këtë të drejtë, duhet ta shfrytzojnë për arsye të shumta, që shoqëri të ndryshme mund t’i kenë. Gjithësesi thirrja për protestë duhet të mbështetet në kërkesa të arsyeshme.

- Advertisement -

Protesta e thirrur me 18 Prill, arsyeshmërin e mbështet në këto kërkesa :

  1. Çmimi i lartë i rrymës.
  2. Kontrolli i pushtetit në RTK.
  3. Uzurpimi i sistemit të drejtësisë.
  4. Asociacioni i Komunave me shumicë serbe…….

Shumë ekspertw flasin për pasuri të shumta të Kosovës për prodhimin e rrymës. Për një gjë të tillë flasin edhe ekspertët partiak në kohë fushate elektorale. Mirëpo edhe për kundër kësaj pasurie për prodhimin e rrymës, në shtetin tonë ende nuk ka stabilitet në furnizimin me energji elektrike. Edhe më fyese është fakti që qytetarët paguajnë për energji elektrike çmimin më të lartë në rajon. Pra, nga kjo vërejmë mospërputhje logjike.

- Advertisement -

Mediat në shoqëri kanë ndikim të madh, konsiderohen pushteti i katërt. Prandaj përgjegjësia e tyre është shumë e rëndësishme. RTK thirret në emrin e televizionit publik, financohet nga buxheti shtetëror, por kjo nuk nënkupton se RTK duhet t’i shërbej pushtetit. Zhvillimet e fundit vërtetojnë se në RTK ka probleme. RTK duhet të jetë TV i pavarur dhe në shërbim të publiku.

Drejtësia në Kosovë është në gjendje “kome”. Drejtësia funksionale do të ishte faktori kryesor për ndërtimin e një sistemi demokratik. Kjo ngecje, nuk është për arsye se mungojnë profesionistët, por për arsye se profesionistët nuk e kanë lirinë për ta kryer punën e tyre në mënyrën e duhur. Kjo ndodh për faktin se në Kosovë ka qytetarë të atillë që nuk mund ta pranojnë se ligji vlen edhe për ata.

Për Asociacionin e Komunave me shumicë serbe, ajo që flitet dhe ajo që veprohet janë në kundërthënie të plotë. Flitet vazhdimishtë për integrimin e qytetarëve serbw të Kosovës, por veprohet për enklavizimin e tyre. Prandaj ndarja brenda një shteti, zbeh fuqinw shtetrore. Një shtet i pafuqishëm, mund të humb kontrollin në teritorin e tij. Dhe humbja e kontrollit të teritorit, mundëson krijimin e problemeve të natyrave të ndryshme.

Të gjitha këto kërkesa për protestë janë të arsyeshme. Prandaj në protestë duhet të dalin të arsyeshmit. Të gjithë qytetarët që me protestë nuk nënkuptojnë vetëm dhunë, por qytetarët që kanë vetëdije politike, të cilët dinë të kërkojnë dhe kërkojnë duke e ditur se me veprimin e tyre vetwdijësojnë klasen politike për veprimet e së ardhmes.

Të kërkosh të drejtat tua me anë të protestës, të kerkosh mirëqenien shoqërore, të kerkosh ndryshimin pozitiv duke protestuar………nuk është primitivizëm, por është qytetari aktive.

- Advertisement -

Nuredini: 75% e gazifikimit primar është ndërtuar në perëndim të vendit dhe 90-95% në jug

Rrjeti sekondar dhe terciar për gazifikimin e vendit do të vazhdojë pas zgjidhjes së problemit me GAMA, informoi sot Ministri i Mjedisit...

Jankulloska: Nuk ka nevojë për spektakël, unë jam në shtëpi, nuk shkoj askund

Ish-Ministrja e Punëve të Brendshme Gordana Jankulloska, për të cilën dje Gjykata e lartë  vendosi se ankesa ishte refuzuar, dhe se ajo...

SHBA dërgon përforcime në Siri pas përplasjeve me forcat ruse

Shtetet e Bashkuara të Amerikës e kanë shtuar praninë ushtarake në pjesën verilindore të Sirisë pas një numër përleshjesh me forcat ruse...

623 gjoba për mosmbajtjen e maskës

Në territorin e vendit gjatë 24 orëve të fundit janë regjistruar 623 gjoba për mosmbajtjen e maskës. Ministria...

Grubi, Filipçe dhe Nuredini për vizitë në spitalin e Gjinekologjisë në Çair

Zëvendëskryeministri i parë dhe ministër për Sistem Politik dhe Marrëdhënie midis Bashkësive Artan Grubi dhe ministrat e Shëndetësisë dhe të Mjedisit Jetësor...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -