Pronarët e kamp-shtëpizave nuk duan të largohen! Bexheti i bindur për largimin e tyre nga Liqeni Treska

TË FUNDIT

Në mënyrë kategorike i hedhim poshtë të pavërtetat se mbiemri “maqedonas” zëvendësohet me mbiemrin kushtetues, thonë nga Komisioni për MIA-n

Në mënyrë kategorike i hedhim poshtë të pavërtetat se mbiemri “maqedonas” zëvendësohet me emrin kushtetues Republika e Maqedonisë së...

Arrestohet “El Chapo i Lindjes”

Një trafikant drogash i njohur ndryshe si "El Chapo i Azisë" është arrestuar së fundmi pas një operacioni dy...

30 persona e kanë humbur jetën dhe 17 janë lënduar gjatë shpërthimit të kamion-cisternës për derivate në Nigeri

Të paktën 30 persona e kanë humbur jetën, ndërsa 17 janë lënduar gjatë shpërthimit të kamionit-cisternë për derivate, i...

Një burrë gjendet i vdekur në ujërat e lumit Pçinja, afër Katllanovës

Në afërsi të urës në autostradën Veles-Katllanovë, në ujërat e lumit Pçinja, është gjetur i vdekur S.P. (73) nga...

“GWM” ka prodhuar mbi 10 milionë automjete

Prodhuesi kinez i makinave “Great Wall Motors” (GWM) ka rritur prodhimin e saj të përgjithshëm në 10 milionë automjete.Makina...

Kjo kamp-shtëpizë është e Mile Dimovskit. Prej 20 vjetësh vikendet i ka kaluar në këtë kamp shtëpizë në Liqenin Treska.

“Shiko këtë, kam edhe dredhëza këtu”, thotë një pronar i kamp-shtëpizës.  

“Çfarë të bëjmë unë nuk do ta kisha larguar, por çfarë të bëj, duheshte 1 vit përpara të na tregonin”, thotë Mile Dimkovski, pronar i kamp-shtëpizës. Dimovski thotë se gjatë kohës së pandemisë më së shumti ka qëndruar këtu. Por një fqinj  tij veç më e ka larguar kamë shtëpizën e tij.

Të gjithë pronarët e kamp-shtëpizave sot u mblodhën bashkë për të shprehur revoltën e tyre duke mos dashur që ti largojnë kam shtëpizat nga Liqeni Treska. Një protestues tha se do të mbledhin 10 mijë nënshkrime për të mos u larguar kamp-shtëpizat.

 “Kur është ndërtuar ky vend ka pasur 500 mijë banorë Shkupi. Sot Shkupi ka 700 mijë banorë 1/3 e popullsisë së Maqedonisë. Ne këtu freskohemi ne nuk kemi det përreth as male as para për me shkuar në Kodrën e Diellit. Kjo do të jetë përsëri e qytetarëve të Shkupit e jona do të jetë”, thotë një protestues.

Por thonë se nuk dinë çfarë do të bëjnë më tej, dhe se do ti përdorin të gjitha mjetet ligjore për të mos u larguar.

“Ne do të mundohemi, me mundësitë ligjore e shihni edhe vetë se duam që gjithçka të jetë ligjore dhe e drejtë. Nëse ka drejtësi mendoj që mendoj se do të gjendet një zgjidhje, nëse jo ……. nuk e di do të dalin 500 kamp shtëpiza jashtë të gjithë ato janë të pa regjistruara, ku policia mund të na dënoj sa po të dalim tek dera ndonjë nuk është në gjendje as të lëviz për shkak se qëndrojnë me vite këtu”, deklaroi një protestues.

Kryetari i Komunës së Sarajit Blerim Bexheti është i vendosur në largimin e kamp-shtëpizave, ai thotë se me largimin e tyre po bëhet zonë e lirë turistike Liqeni Treska.

Ndërsa shtoi se pronarët e kamp-shtëpizave deri tani nuk i kanë respektuar ligjet ku në kampet e tyre kanë ndërtuar edhe ndërtime prej hekuri dhe mure.

 “Ne duhet të punojmë sipas ligjeve, duke pasur parasysh se ata edhe deri tani nuk i kanë respektuar ligjet për vendosjen e kamp shtëpizave pasi që jemi dëshmitarë që aty ka ndërtimi prej hekuri ka ndërtime me material të fortë murr të ndërtuar dhe kështu me radhë.

Dhe një pjesë e tyre, nuk dihet kush janë edhe pronarët një pjesë nuk janë as parabagues”, deklaroi Bexheti.

Pronarët e kamp-shtëpizave thonë se kanë investuar në kampet e tyre dhe se kanë qenë pagues të rregullt  të qirasë. Qiraja që kanë paguar është 200 euro në vit. Ndryshe sipas Komunës së Sarajit, Këshilli komunal ka miratuar vendim për ndryshimin e planit urbanistik të Liqenit të Treskës, me çka nga Ministria e Ekonomisë kërkohet që Liqeni Treska të shpallet zonë turistike zhvillimore.

TË NGJAJSHME