Array

Prishtinë:NPB për shkak të borxheve mbyll pesë lokale

Must Read

Dhanë shporetin, morën kondicionerë, 4060 aplikime për subvencion për inverterë

https://youtu.be/pJg-4TXQHvU Dhjetëra shporetë u mblodhën në oborrin e shkollës së mesme të...

Qeveria kërkon heqjen e Portës “Maqedonia”, njëjtë pritet të hiqet edhe monumenti për Nënë Terezën dhe anijet në Vardar

https://youtu.be/HI8JrHp5iUU “Kjo është Porta “Maqedonia” në qendër të Shkupit. U ndërtua në...

Ushqehet nga bagëtitë që ka, i vetëm e me kushte të rënda, pa rrymë e pa ujë

https://youtu.be/kHrOl_DFdGw Ky është Grujiq Borçe.Jeton në lagjen Përzhinë të Shkupit. I ka...
- Advertisement -

Ndërmarrja Publike Banesore (NPB), ka mbyllur gjithsej pesë lokale në Prishtinë që i kishin borxh komunës së Prishtinës nga më se 20,000 euro.

Por aksioni për mbylljen e këtyre lokaleve nuk kishte kaluar edhe aq lehtë, pasi ishin sulmuar fizikisht tre zyrtarë të kësaj ndërmarrje.

- Advertisement -

Në komunikatë të NPB-së, tregohet po ashtu se sulmuesit kanë qenë një grup i personave të armatosur, të cilët e kanë pasur në posedim faktik një lokal, pranë të cilit edhe ka ngjarë ky sulm fizik.

Rasti në fjalë siç edhe shpjegohet në komunikatën e NPB-së, ndërlidhet me paluajtshmërinë e destinuar për lokal afarist që gjendet në Rrugën “Agim Ramadani” në Prishtinë, e cila i është dhënë me qira N.T.P. “Abis”, e përfaqësuar nga pronari i saj Afrim Islami.

- Advertisement -

Ky qiramarrës siç shpjegon NPB, ka qenë i papërgjegjshëm kundrejt pagimit të borxhit të qirasë mbi lokalin e kontraktuar, shuma e të cilit borxh ka arritur në 36,562.77 Euro. Gjithashtu, i njëjti thuhet në komunikatën e NPB-së, nuk i ka përfillë të gjitha mundësi të e ofruara nga “Ndërmarrja Publike Banesore” sh.a. në lidhje me riprogramimin e këtij borxhi, mundësi që i janë ofruar disa herë radhazi verbalisht dhe në formë të shkruar.

“Tutje, kontrata mbi qiranë përmes së cilit i njëjti e fituar të drejtën për ta shfrytëzuar këtë lokal afarist ka skaduar me datën 31 dhjetor 2013, rrjedhimisht duke e bërë shfrytëzimin e kësaj prone të paluajtshme krejtësisht në kundërshtimin me ligjin. Vlen të theksohet se gjysma e hapësirës së këtij lokali afarist i është dhënë me qira një personi tjetër duke shkelur kontratën e qirasë e cila në mënyrë decidive ndalon mundësinë e ‘qirasë mbi qira’”, thuhet në komunikatë të NPB-së.

- Advertisement -

Për sulmin fizik që i është bërë zyrtarëve sot NPB thotë se është njoftuar edhe Policia e Kosovës, e cila ka reaguar, fillimisht duke i shoqëruar zyrtarët në fjalë pranë stacionit policor dhe pastaj duke i arrestuar edhe personat që e k anë kryer sulmin.

“Ndërmarrja Publike Banesore” sh.a. duke qenë ndërmarrje në pronësi publike dëshiron të informojë qytetarët se është duke ndërmarrë përpjekje serioze që pronat në pronësi të saj të shfrytëzohen për të mirën e përgjithshme.

Rasti i sotëm tregon edhe gjendjen e vështirë që e ka trashëguar nga menaxhmenti i mëhershëm. NPB-ja krahas përpjekjes për të reformuar këtë ndërmarrje siguron qytetarët e Prishtinës se asnjë pronë publike nuk do të shfrytëzohet jashtëligjshëm nga persona apo kompani biznesi.

- Advertisement -

Dhanë shporetin, morën kondicionerë, 4060 aplikime për subvencion për inverterë

https://youtu.be/pJg-4TXQHvU Dhjetëra shporetë u mblodhën në oborrin e shkollës së mesme të Sarajit. Qytetarët...

Qeveria kërkon heqjen e Portës “Maqedonia”, njëjtë pritet të hiqet edhe monumenti për Nënë Terezën dhe anijet në Vardar

https://youtu.be/HI8JrHp5iUU “Kjo është Porta “Maqedonia” në qendër të Shkupit. U ndërtua në kuadër të projektit “Shkupi 2014”,...

Ushqehet nga bagëtitë që ka, i vetëm e me kushte të rënda, pa rrymë e pa ujë

https://youtu.be/kHrOl_DFdGw Ky është Grujiq Borçe.Jeton në lagjen Përzhinë të Shkupit. I ka shumë qejf kafshët dhe shpezët.E...

Banorët e Butelit kërkojnë poliklinikë, Smilevski: Startojmë vitin e ardhshëm

https://youtu.be/3kiWlhb0ofY Me sirenat dhe bori të veturave në targat e të cilave shkruante poliklinikë, banorët e Butelit...

Katër denarë për një kilogram rrush, vreshtarët të revoltuar, ministri Hoxha qetëson

https://youtu.be/kvM_tDdh0oU Cilësia e dobët e rrushit këtë vit shkaktoi probleme, por edhe përkundër kësaj shteti do të...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -