Prej 1 tetorit thirrje e re e FIZHT për vauçerë inovativë

Must Read

Monstra, ekspertja ka falsifikuar ekspertizën? Dëshmitarja Nikollovska me deklarata konfuze, Raufi do e padisë

https://youtu.be/IVglfJbP16I Snezhana Nikollovska, ekspertja e cila ka bërë analizën e dheut ku...

Takim Besimi-Bërnz: SHBA është partneri ynë më i rëndësishëm strategjik

Shtetet e Bashkuara të Amerikës janë një nga partnerët më të rëndësishëm strategjikë të Republikës së Maqedonisë së Veriut....

Takim i Bytyqit dhe Bekteshit me Poçivalshek: Sllovenia dhe Maqedonia e Veriut janë vende mike me bashkëpunim të fortë ekonomik

Gjatë vizitës zyrtare të delegacionit të udhëhequr nga presidenti slloven, Borut Pahor, zëvendëskryeministri për çështje ekonomike, koordinim...
- Advertisement -

Fondi për inovacione dhe zhvillim teknologjik (FIZHT) sot e ka promovuar Thirrjen publike për ndarjen e mjeteve financiare përmes vauçerve inovative.

Qëllimi i Thirrjes është nxitja mes kompanive dhe shkencës në drejtim të zbatimit të aktiviteteve inovative, të cilat do ta rrisin konkurrencën e bizneseve. Përmes vauçerëve, do të ndahen gjithsej 15.000.000 denarë.

- Advertisement -

Mjetet mund të shfrytëzohen për zhvillim të prodhimeve të reja ose shfrytëzimin e atyre ekzistuese, shërbimeve, proceseve, për specifikacione teknike, për prodhime të prototipeve laboratorike, për llojet e ndryshme të hulumtimit, për vlefshmërinë e teknologjsë, për zhvillim të softuerëve të posaçme, për organizimin e stërvitjeve specifike.

Siç njoftoi drejtori i FIZHT-së, Jovan Despotovski, Thirrja do të shpallet më 1 tetor dhe do të zgjat derisa mjetet e projektuara do të ndahen. Aplikacionet do të parashtrohen në mënyrë elektrike. Afati i shfrytëzimit të vauçerve do të jetë gjashtë muaj nga nënshkrimi i marrëveshjes mes ndërmarrjes-shfrytëzuese dhe FIZHT, e me to do të mund të mbulohen 80 për qind nga harxhimet ose maksimum 500.000 denarë pa TVSH. Një kompani mund të marrë më së shumti dy vauçerë, por jo për thirrjen e njëjtë.

- Advertisement -

Ministrja e Arsimit dhe Shkencës Milla Carovska theksoi se me këtë instrument të ri për bashkëpunim në biznes dhe shkencë, do të investojmë shumë më tepër , gjë që është në interes të të gjitha palëve.

- Advertisement -

Monstra, ekspertja ka falsifikuar ekspertizën? Dëshmitarja Nikollovska me deklarata konfuze, Raufi do e padisë

https://youtu.be/IVglfJbP16I Snezhana Nikollovska, ekspertja e cila ka bërë analizën e dheut ku ka ndodhur vrasja e pesëfishtë...

Takim Besimi-Bërnz: SHBA është partneri ynë më i rëndësishëm strategjik

Shtetet e Bashkuara të Amerikës janë një nga partnerët më të rëndësishëm strategjikë të Republikës së Maqedonisë së Veriut. Marrëdhëniet e shkëlqyera politike midis...

Takim i Bytyqit dhe Bekteshit me Poçivalshek: Sllovenia dhe Maqedonia e Veriut janë vende mike me bashkëpunim të fortë ekonomik

Gjatë vizitës zyrtare të delegacionit të udhëhequr nga presidenti slloven, Borut Pahor, zëvendëskryeministri për çështje ekonomike, koordinim me resorët ekonomikë dhe investimet...

Pakoja e katërt e masave, të dielën pasdite! Disa masa vlejnë deri në vitin 2021 paralajmëroi kryeministri

https://youtu.be/YhdxBxKdxAk Deri të dielën pasdite, Qeveria do ta prezantojë pakon e katërt të ndihmës ekonomike, paralajmëroi kryeministri...

Rrahën qytetarët, suspendohen policët! Kapen edhe druvjedhësit të cilët sulmuan policët

https://youtu.be/2pqlHclbyF8 Dy policë të cilët brutalisht me shqelma dhe shufër rrahën një qytetar nga Manastiri, do të...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -