PP: Nuk ka bazë për intervenim të prokurorisë publike për punën e ATO dhe ASK

Must Read

Nëse të gjitha partitë shqiptare do të jenë në qeveri, Arjanit Hoxha do të lobojë që “Besa” të kalojë në opozitë

Nëse të gjitha partitë shqiptare hyjnë në Qeveri, atëherë Lëvizja BESA do të dalë në opozitë. Kështu...

Xhandarmëria serbe patrullon në Kosovë/Karaçevë (Video)

Sot rreth orës 17:00, xhandarmëria serbe me tendencë destabilizimi, janë futur rreth 1 km në brendësi të...

Numër rekord i të sapoinfektuarve me koronavirus në Shqipëri, punësohet kuadër plotësues mjekësor

Në Shqipëri është shënuar rekord i ri negativ   i rasteve pozitive me Kovid-19 në një 24 orësh, ...

Prokuroria Themelore Publike Shkup miratoi një Rezolutë që nuk ka vend për ndërhyrje të ndjekjes publike lidhur me njoftimin me shkrim të parashtruar nga ministri teknik i Punëve të Brendshme, Naqe Çulev, i cili i referohet veprave penale “shpërdorim i pozitës dhe autorizimit zyrtar” dhe “punës së pandërgjegjshme në shërbim”.

- Advertisement -

Njoftimi me shkrim, siç komunikoi Prokuroria publike, i përket asaj se ka mospërputhje të caktuara në funksionimin e Agjencisë teknike operative (ATO) dhe Agjencisë së sigurisë lombëtare (ASK).

Prokurori publik kompetent ka bërë kontrolle në Ministrinë e Punëve të Brendshme, ATO  dhe ASK, nga ku janë dorëzuar të dhënat e nevojshme për të kontrolluar pretendimet në raportim.

- Advertisement -

“Nga analiza në njoftimin me shkrim, si dhe nga përgjigjet dhe të dhënat e dorëzuara, doli se reforma në sistemin e sigurisë, krijimi dhe funksionimi i ATO dhe ASK, si dhe mënyra e ushtrimit të kompetencave të tyre, paraqesin çështje sistemike dhe nga aspekti penal-juridik nuk ekziston bazë për veprim”, thonë nga Prokuroria. 

- Advertisement -

Latest News

Xhandarmëria serbe patrullon në Kosovë/Karaçevë (Video)

Sot rreth orës 17:00, xhandarmëria serbe me tendencë destabilizimi, janë futur rreth 1 km në brendësi të territorit të Kosovës në fshatin...

Numër rekord i të sapoinfektuarve me koronavirus në Shqipëri, punësohet kuadër plotësues mjekësor

Në Shqipëri është shënuar rekord i ri negativ   i rasteve pozitive me Kovid-19 në një 24 orësh,  nga fillimi i pandemisë  më...

Edhe në Itali vatër e re e virusit korona pas kthimit të disa tinejxherëve nga Kroacia

Dy vajza 18-vjeçare janë kthyer në qytetin italian Padova të infektuara me virusin korona pas pushimit veror në Kroaci, për çka 24...

Në SHBA, në korrik të sapopunësuar vetëm 1,8 milion, më pak nga shifrat e majit dhe qershorit

Ekonomia e SHBA-së në korrik ka hapur 1,8 milion vende pune, që është regres sipas treguesve  të muajve maj dhe qershor dhe ...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com