Posta e Maqedonisë u ofroi bashkëpunim bankave, presin përgjigje brenda 3 ditëve

Must Read

Shkëndija fitimtare ndaj Tottenham, Gjoka: Pavarësisht rezultatit do të fitojmë eksperiencë

https://youtu.be/HICK76-swYA Pavarësisht se si do të jetë rezultati mes Shkëndisë dhe Totenhemit,...

A ka dallime mes koalicionit LSDM-BDI?

https://youtu.be/_ZOKeia4-vU Bashkimi Demokratik për Integrim nuk heq dorë nga masa e paralajmëruar...

Sërish thirrje anti-shqiptare, dasmorët u nisën për të marrë nuse, u takuan me “Komitët”

https://youtu.be/IpVru6zhjP8 Ishin nisur për të marrë nusen, por dasmorët shqiptarë u takuan...
- Advertisement -

Kabineti i Drejtorit Gjeneral të Postave të Maqedonisë, Ejup Rustemi, përmes një komunikate ka informuar se deri te bankat dhe “Asociacioni maqedonas bankar” kanë dërguar shkresë për bashkëpunim afarist. Bankat e interesuara në afat prej 3 ditë pune duhet që në formë të shkruar të tregojnë nëse janë të interesuara për bashkëpunim, me qëllim që t’i fillojnë bisedimet.

“Procedura për zgjedhjen e bankës dhe ‘shkresë për qëllimet’ janë vendimet që sot i solli Këshilli Drejtues i SHA “Postat e Maqedonisë së Veriu”, në bazë zë vendimit të Qeverisë për nisjen e procedurave, me qëllim lidhjen e një marrëveshjeje të re bashkëpunimi me bankë afariste në territorin e Maqedonisë së Veriut, përmes së cilës do të kryhen shërbimet e qarkullimit pagesor” thuhet në njoftimin e Postës së Maqedonisë së Veriut, raporton TV21.

- Advertisement -

Nga Posta po ashtu theksojnë se në kontekst të nisjes së bisedimeve me bankë afariste, e duke pasur parasysh se si shoqëri aksionare me pronësi shtetërore, veprimtarinë e saj e ushtron në përputhje me Ligjin për Prokurime Publike.

“Tregojmë se bisedimet për bashkëpunim me bankë afariste, në përputhje me nenin 23, paragrafi 1, pika 6-b për “Përjashtime të përgjithshme” nga Ligji për Prokurime publike, nuk do të zbatohet sipas Ligjit të ndryshuar, sipas rekomandimeve të Byrosë për Prokurime Publike, e cila rekomandon që organi dakordues të kujdeset për parimet themelore të konkurrencës dhe trajtimit të barabartë të operatorëve ekonomikë gjatë përzgjedhjes së bankës” shkruhet në njoftim.

- Advertisement -

Në përputhje me këtë, shkruajnë nga Posta e Maqedonisë së Veriut, sot do të dorëzohet ‘shkresë për qëllimet’ deri tek të gjitha bankat dhe deri te “Asociacioni maqedonas bankar” për bashkëpunim afarist. Bankat e interesuara në afat prej 3 (tre) ditë pune duhet që në formë të shkruar të deklarohen nëse janë të interesuara për bashkëpunim, me qëllim që të nisin bisedimet./TV21

- Advertisement -
  • Tags
  • 3

Shkëndija fitimtare ndaj Tottenham, Gjoka: Pavarësisht rezultatit do të fitojmë eksperiencë

https://youtu.be/HICK76-swYA Pavarësisht se si do të jetë rezultati mes Shkëndisë dhe Totenhemit, ekipi tetovar do të jetë...

A ka dallime mes koalicionit LSDM-BDI?

https://youtu.be/_ZOKeia4-vU Bashkimi Demokratik për Integrim nuk heq dorë nga masa e paralajmëruar se do të suvencionohen pagat...

Sërish thirrje anti-shqiptare, dasmorët u nisën për të marrë nuse, u takuan me “Komitët”

https://youtu.be/IpVru6zhjP8 Ishin nisur për të marrë nusen, por dasmorët shqiptarë u takuan me grupin e tifozëve “Komitët”...

Ndotësit do të kapen me dron, nga 18 xhirime, kapet një ndotës

https://youtu.be/IMbCRan-vnM Patrulla ekologjike, me dron fluturon disa herë në javë për të kontrolluar se kush ndotë dhe...

Dislokimi i bastoreve, Besimi premton Projekt/Ligj të ri

https://youtu.be/0o3WxJSWFE4 Problemi me dislokimin e bastoreve mbetet akoma i pazgjidhur. Ndonëse janë dhënë shumë premtime, pikat e...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -