Array

Po mbahet Testi i Maturës

Must Read

Memorandumi nuk do të ndikojë në negociatat?Holshtajn: Bullgaria t’i zgjidhë çështjet në mënyrë bilaterale

https://youtu.be/bpuDiX-k1bM Presioni i Bullgarisë përmes memorandumit deri te vendet anëtare të BE-së...

Ministri me premtime të njëjta, “Programi për ambient jetësor i mirë vetëm në letër”

https://youtu.be/2m6zRZ0jE5w Për ndotjen, shpëtimin e ambientit jetësor dhe ekologjinë e cila çdo...
- Advertisement -

Ka nisur testimi i më shumë se 400 nxënësve, që në afatin e gushtit po i nënshtrohen Provimit të Maturës Shtetërore. Për të parë këtë proces, ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Arsim Bajrami, vizitoi Shkollën e Mesme të lartë Ekonomiko Juridike “Hoxhë Kadri Prishtina”, në Prishtinë.

Ai ka vlerësuar se procesi i Provimit të Maturës Shtetërore është organizuar me shumë përgjegjësi dhe përkushtim nga ana e KQShM-së.

- Advertisement -

“Edhe në afatin e parë kemi pasur një maturë të organizuar mirë, duke ditur se asnjëherë nuk mund të ketë proces perfekt të maturës. Kjo shkollë është zgjedhur si një shkollë model, për të treguar edhe përkushtimin e Ministrisë së Arsimit në reformimin e shkollave profesionale”, theksoi ministri Bajrami.

Ministri Bajrami ka shprehur besimin e tij për një maturë të suksesshme, ndërkaq ka shtuar se MAShT-i ka bërë të gjitha përgatitjet e duhura për një vit shkollor, në të cilin do të ketë ngritje substanciale të cilësisë.

- Advertisement -

Ministri Bajrami, po ashtu ka bërë të ditur se rezultatet e Provimit të Maturës do të shpallen më 15 shtator, duke i siguruar maturantët se, afatet e provimeve pranuese nuk do të shpallen para publikimit të rezultateve.

“Si ministër kam marrë të gjitha masat që afati i dytë i regjistrimit të shtyhet deri në publikimin e rezultateve, në mënyrë që asnjë maturantë të mos mbetet pa aplikuar në universitetet publike”, është shprehur ministri Bajrami.

- Advertisement -

Ndërsa, kryetari i Komisionit Qendrorë Shtetërorë të Maturës, Azem Guri ka bërë të ditur se, administruesit kanë arritur me kohë në Qendrat e Testimit dhe se janë duke kryer përgjegjshëm detyrat e përcaktuara nga KQShM.

Testit të Maturës do ti nënshtrohen 15650 nxënës, ndërkaq për administrim të suksessëhm të provimit janë angazhuar 203 komisioner nga MASHT, 162 komisioner nga DKA, 1140 administrues, 224 mbikëqyrës dhe KQSHM.

Provimi i Maturës Shtetërorë do të organizohet në 29 komuna të Republikës së Kosovës, 95 lokale shkollore, 162 Qendra të Testimit.

Testi përmban 120 pyetje (50 në gjuhë amtare, 40 në gjuhë angleze dhe 30 në matematikës), i përgatitur në gjuhë shqipe, turke, boshnjake dhe serbe dhe zgjatë 180 minuta.

- Advertisement -

Memorandumi nuk do të ndikojë në negociatat?Holshtajn: Bullgaria t’i zgjidhë çështjet në mënyrë bilaterale

https://youtu.be/bpuDiX-k1bM Presioni i Bullgarisë përmes memorandumit deri te vendet anëtare të BE-së të ndikojë që interpretimet bullgare...

Ministri me premtime të njëjta, “Programi për ambient jetësor i mirë vetëm në letër”

https://youtu.be/2m6zRZ0jE5w Për ndotjen, shpëtimin e ambientit jetësor dhe ekologjinë e cila çdo ditë e më shumë është...

Konfirmohen dënimet me burg për “Tankun”, Jankullovska do të shkojë në burg, Gruevski mbetet në Budapest

https://youtu.be/1gIbSTVFia4 Refuzohen ankesat e tre të dënuarve për blerjen e Mercedesit luksoz prej 600 mijë eurove –...

“Stop Rusino” kërkon mbylljen e deponisë, Nuredini: Edhe për disa vite Rusino e hapur!

https://youtu.be/RCGqvEZnlp8 Deponia Rusino vazhdon të jetë e bllokuar  nga aktivistet e lëvizjes “Stop Rusino” Kërkojnë që kjo...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -