Pjesa më e madhe e “rasteve të importuara” të Covid-19 në Greqi, janë nga Shqipëria

Must Read

Italia do ta vazhdojë gjendjen e jashtëzakonshme për shkak të Covid-19

Italia me siguri do ta vazhdojë gjendjen e jashtëzakonshme  që të ndihmojë kriza me koronavirusin të mbahet...

Për konviktet e studentëve dhe nxënësve në Shkup, “Alkaloid-i” me donacion prej 16.000 litrave mjete antiseptike

“Alkaloid ASH Shkup”, dhuroi produkte nga gama e tij e mjeteve antiseptike dhe dezinfektuese për konviktet e...

Miratohet protokolli për këndet e lojërave për fëmijë

Qeveria sot e miratoi protokollin për punë në kënde për lojëra në kushte të epidemisë dhe rekomandoi...
- Advertisement -

Shqipëria është e para në listën e “rasteve të importuara” të Covid-19 në Greqi, sipas të dhënave të fundit zyrtare nga Sekretariati i përgjithshëm për mbrojtje civile, ndërsa mes pesë vendeve janë edhe Bullgaria, Rumania, Serbia dhe Franca, transmeton korrespondentja e MIA-s nga Athina.

Në periudhën nga 1 korriku deri më 6 shtator, nga 451.908 teste të kryera në pikat hyrëse në vend, 972 vizitorë të infektuar u regjistruan në Greqi, nga të cilët 641 pas testeve në aeroporte, 303 në kufijtë tokësorë dhe pjesa tjetër në porte.

- Advertisement -

Prej 972 rasteve pozitive, 132 janë nga Shqipëria, 102 nga Bullgaria, 89 nga Rumania, 80 nga Serbia dhe 54 nga Franca.

Ndërsa 277 nga rastet janë aktive, 559 nga të infektuarit janë kthyer në vendet e tyre të origjinës dhe 136 të tjerë janë raste joaktive të mbetura në Greqi.

- Advertisement -

Megjithëse kufijtë tokësorë janë të mbyllur, ndërsa është e ndaluar hyrja e shtetasve të vendeve të treta në Greqi, megjithatë hyrja ende lejohet për shtetasit shqiptarë që kanë leje qëndrimi në Greqi, por edhe për punëtorët sezonalë nga Shqipëria./MIA

- Advertisement -

Italia do ta vazhdojë gjendjen e jashtëzakonshme për shkak të Covid-19

Italia me siguri do ta vazhdojë gjendjen e jashtëzakonshme  që të ndihmojë kriza me koronavirusin të mbahet nën kontroll, sepse Qeveria bën...

Për konviktet e studentëve dhe nxënësve në Shkup, “Alkaloid-i” me donacion prej 16.000 litrave mjete antiseptike

“Alkaloid ASH Shkup”, dhuroi produkte nga gama e tij e mjeteve antiseptike dhe dezinfektuese për konviktet e studentëve dhe nxënësve, të cilat...

Miratohet protokolli për këndet e lojërave për fëmijë

Qeveria sot e miratoi protokollin për punë në kënde për lojëra në kushte të epidemisë dhe rekomandoi respektim të ashpër të masave...

Është ulur burokracia për ndërmarrjet, shteti kuoton mirë në indeksin e burokracisë

Financat nuk janë problemi kryesor në kushte të KOVID-it. Tani është momenti kur kompanive u nevojitet ulje e problemeve me procedurat burokratike,...

Bekteshi-Galloway: Marrëdhëniet e mira bilaterale janë baza për thellimin e bashkëpunimit

Ministri i Ekonomisë Kreshnik Bekteshi sot realizoi takim përmes video telefonatës me ambasadoren e Britanisë së Madhe SH.T. Rachel Galloway.
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -