Për Shqipërinë, mbi 10 milion euro ndihmë gjermane për krizën nga Kovid-19

Must Read

“Stop Rusino” kërkon mbylljen e deponisë, Nuredini: Edhe për disa vite Rusino e hapur!

https://youtu.be/RCGqvEZnlp8 Deponia Rusino vazhdon të jetë e bllokuar  nga aktivistet e lëvizjes...

Publikohet platforma për mësim online, Zaev dhe Carovska: Do ta modernizojmë sistemin arsimor

https://youtu.be/JQCcmEbVMSs Nga tetori kështu do të duket një orë mësimi online.

Për menaxhim me mbeturinat tashmë ka projekt-plane, por ai është proces kompleks dhe i shtrenjtë

Ideja është që të ulet numri i deponive dhe sasia e cila hedhet si mbeturina në to....
- Advertisement -

Qeveria gjermane do të ndajë 10,56 milionë euro ndihmë për Shqipërinë për të menaxhuar pasojat socio-ekonomike nga Kovid-19.

Këtë e kumtoi ambasadori gjerman në Tiranë, Peter Zingraf në takimin me ministren e Financave dhe Ekonomisë së Shqipërisë, Anila Denaj.

- Advertisement -

“Gjermania do t’i sigurojë Shqipërisë, fond shtesë prej 10,56 milionë euro në kuadër të bashkëpunimit ekonomik dhe teknik mes dy vendeve, për periudhën 2020-2021, për të menaxhuar pasojat nga pandemia me Kovid-19. Mjetet do të dedikohen posaçërisht në mbështetjen e ndërmarrjeve të vogla dhe të mesme, zhvillimin dhe promovimin e tyre, por edhe zonat rurale dhe arsimin profesional”, deklaroi Zingraf.

Ministrja Denaj vlerësoi mbështetjen e Qeverisë gjermane dhe vëmendjen ndaj sektorëve prioritarë në vend për vitet e fundit.

- Advertisement -

“Gjermania mbetet partner strategjik për zhvillimin ekonomik të vendit tonë, por edhe brenda proceseve integruese në BE. Angazhimi i rritur dhe mbështetja në situatat pas tërmetit dhe pandemisë janë dëshmi e bashkëpunimit të fuqishëm dypalësh. Prioritetet e përbashkëta dhe orientimi i punës së Qeverisë dhe partnerëve gjermanë në sektorët më të rëndësishëm në ekonomi dhe në jetën e qytetarëve, janë thelbësore në bashkëpunimin e vazhdueshëm”, theksoi Denaj.

Të dy vlerësuan përparimin e reformave në korniza të integrimit të Shqipërisë në BE dhe gjatë kohës së presidencës gjermane me Këshillin e BE-së.

- Advertisement -

“Stop Rusino” kërkon mbylljen e deponisë, Nuredini: Edhe për disa vite Rusino e hapur!

https://youtu.be/RCGqvEZnlp8 Deponia Rusino vazhdon të jetë e bllokuar  nga aktivistet e lëvizjes “Stop Rusino” Kërkojnë që kjo...

Publikohet platforma për mësim online, Zaev dhe Carovska: Do ta modernizojmë sistemin arsimor

https://youtu.be/JQCcmEbVMSs Nga tetori kështu do të duket një orë mësimi online. Në konferencën e...

Për menaxhim me mbeturinat tashmë ka projekt-plane, por ai është proces kompleks dhe i shtrenjtë

Ideja është që të ulet numri i deponive dhe sasia e cila hedhet si mbeturina në to. Sa i përket mbeturinave si...

Xhaferi: Identiteti është vërtetuar me Kushtetutë, punësimet etnike janë të mira për biznesin

https://youtu.be/gTUcRgYdozA Pas reagimeve të shumta në opinionin publik për shkak të memorandumit bullgar i cili u është...

Hapja e kufijve në rajon – javën ardhshme! Datën do ta përcaktojnë ministrat e shëndetësisë

https://www.youtube.com/watch?v=gLkAe3Hd5jQ Maqedonia e Veriut bashkë me vendet e rajonit pritet të vendosin përfundimisht për kalimin e lirë...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -