OKB alarmon për gjendjen e arsimit në botë, RMV-ja pret afatet e fundit për protokollet

Must Read

Ekonomia merr rreth 145 milion euro nga Qeveria, ndihmë kanë marrë mbi 20 mijë kompani dhe rreth 120 mijë të punësuar

https://youtu.be/oM4cHkOKB08 Rreth 120 mijë të punësuar dhe më shumë se 20 mijë...

Prokuroret e Speciales kanë marrë bonuse 4.6 milion euro! Revizoni sheh parregullsi në dhënien e bonuseve

https://youtu.be/SsPbzPxhIUc Nga fondi i PPS e cila tashmë nuk është në funksion, ...

Italia do ta vazhdojë gjendjen e jashtëzakonshme për shkak të Covid-19

Italia me siguri do ta vazhdojë gjendjen e jashtëzakonshme  që të ndihmojë kriza me koronavirusin të mbahet...
- Advertisement -

Organizata e Kombeve të Bashkuara ka alarmuar për gjendjen e rënduar të arsimit në botë. Për shkak të pandemisë së Kovid-19, shkollat janë mbyllur në 160 shtete dhe sipas sekretari të përgjithshëm, Antonio Guteresh kjo ka shkatërruar procesin arsimor si asnjëherë më parë në histori. Sipas tij, kjo gjendje mund ta shkatërrojë potencialin njerëzor.

“Jetojmë një moment kyç për fëmijët dhe të rinjtë e botës. Vendimet që do t’i sjellin qeveritë do të zgjasë dhe do të ketë ndikim ndaj milionë njerëzve, por edhe ndaj zhvillimit të shteteve në dekadat e ardhshme”, tha Guteresh.

- Advertisement -

Por, Maqedonia e Veriut ende nuk ka një vendim se si do të zhvillohet mësimi nga 1 shtatori. Komisioni për sëmundje ngjitëse sot nuk është takuar siç u paralajmërua, dhe siç mësojmë, ata do të presin afatet e fundit që është 10 gushti.

Paraprakisht, zëvendësministrja e Arsimit dhe Shkencës, Elizabeta Naumovska në një intervistë për TV21 ka njoftuar se po përgatiten tre modele për zhvillim të procesit arsimor.

- Advertisement -

– MODELI I PARË – KTHIM I FËMIJËVE NË SHKOLLA, ME DISTANCË DHE ME MASKA
– MODELI I DYTË – KLASA MBI 15 NXËNËS, NDAHET NË GRUPE DHE ME RROTACION
– MODELI I TRETË – MËSIM ONLINE ME PLATFORMË TË UNIFIKUAR BRENDA SHKOLLËS

Naumovska ka paralajmërua, se s’ka më mësim online nëpërmjet “Viberit” dhe “Mesenxherit” dhe çdo shkollë do të duhet të unifikojë një platformë për mësim online.

- Advertisement -

Rikthimi i nxënësve në shkolla po shihet si opsion më i dëshirueshëm edhe nga UNICEF. Në hulumtimin që u publikua ditë më parë, kjo organizatë vlerësoi se mësimi online nuk ka qenë gjithëpërfshirës dhe propozojnë kthim të nxënësve në shkolla. Këtë e bazojnë edhe në të dhënat e OBSH-së se fëmijët nuk infektohen lehtë nga Kovid-19. Se incidenca e fëmijëve është shumë e vogël, ka vlerësuar edhe pediatri, Ylber Kokale.

Derisa vendi ynë po pret afatet e fundit, landi verior në Gjermani ka rikthyer nxënësit në shkolla edhe përskaj paralajmërimeve për valën e dytë të Kovid-19 në Evropë.

- Advertisement -

Ekonomia merr rreth 145 milion euro nga Qeveria, ndihmë kanë marrë mbi 20 mijë kompani dhe rreth 120 mijë të punësuar

https://youtu.be/oM4cHkOKB08 Rreth 120 mijë të punësuar dhe më shumë se 20 mijë kompani kanë marrë ndihmë financiare...

Prokuroret e Speciales kanë marrë bonuse 4.6 milion euro! Revizoni sheh parregullsi në dhënien e bonuseve

https://youtu.be/SsPbzPxhIUc Nga fondi i PPS e cila tashmë nuk është në funksion,  4.6 milion euro bonus në...

Italia do ta vazhdojë gjendjen e jashtëzakonshme për shkak të Covid-19

Italia me siguri do ta vazhdojë gjendjen e jashtëzakonshme  që të ndihmojë kriza me koronavirusin të mbahet nën kontroll, sepse Qeveria bën...

Për konviktet e studentëve dhe nxënësve në Shkup, “Alkaloid-i” me donacion prej 16.000 litrave mjete antiseptike

“Alkaloid ASH Shkup”, dhuroi produkte nga gama e tij e mjeteve antiseptike dhe dezinfektuese për konviktet e studentëve dhe nxënësve, të cilat...

Miratohet protokolli për këndet e lojërave për fëmijë

Qeveria sot e miratoi protokollin për punë në kënde për lojëra në kushte të epidemisë dhe rekomandoi respektim të ashpër të masave...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -