OBSH: Terapia me plazmë është eksperimentale, nevojiten akoma dëshmi

Must Read

Memorandumi nuk do të ndikojë në negociatat?Holshtajn: Bullgaria t’i zgjidhë çështjet në mënyrë bilaterale

https://youtu.be/bpuDiX-k1bM Presioni i Bullgarisë përmes memorandumit deri te vendet anëtare të BE-së...

Ministri me premtime të njëjta, “Programi për ambient jetësor i mirë vetëm në letër”

https://youtu.be/2m6zRZ0jE5w Për ndotjen, shpëtimin e ambientit jetësor dhe ekologjinë e cila çdo...
- Advertisement -

Organizata botërore e shëndetësisë (OBSH) kumtoi se përdorimi i plazmës nga ana e pacientëve të shëruar nga Kovid-19 akoma konsiderohet si “terapi eksperimentale” dhe se rezultatet preliminare që tregojnë për efikasitetin e saj të mundshëm, ende nuk janë “bindëse”.

Suma Svamitanan nga OBSH deklaroi se plazma konvalescente është përdorur si terapi për një numër të madh të sëmundjeve ngjitëse gjatë shekullit të kaluar, me shkallë të ndryshme të suksesit.

- Advertisement -

“OBSH akoma konsideron se trajtimi me plazmë konvalescente është eksperimentale”, tha Svaminatan, duke shtuar se duhet edhe më tej të ndiqet dhe vlerësohet.

Krahas kësaj, ajo thotë se terapia me plazmë është vështirë të standardizohet, duke pasur parasysh atë që njerëzit prodhojnë nivele të ndryshme të antitrupave dhe se plazma duhet të mblidhet individualisht nga pacientët e shëruar.

- Advertisement -

Sipas Svaminatan, hulumtimet janë nga një vëllim i vogël dhe nuk siguruan dëshmi cilësore kur bëhet fjalë për këtë lloj të mjekimit.

Ajo theksoi se shtetet mund ta përdorin këtë formë të terapisë për mjekim të rasteve urgjente, nëse konsiderojnë se përfitimet i tejkalojnë rreziqet.

- Advertisement -

Nga OBSH përmendin se terapia me plazmë konvalescente ka numër të madh të efekteve të padëshirueshme, nga ethet e buta dhe temperatura deri te probleme shumë serioze me mushkëritë.

- Advertisement -

Memorandumi nuk do të ndikojë në negociatat?Holshtajn: Bullgaria t’i zgjidhë çështjet në mënyrë bilaterale

https://youtu.be/bpuDiX-k1bM Presioni i Bullgarisë përmes memorandumit deri te vendet anëtare të BE-së të ndikojë që interpretimet bullgare...

Ministri me premtime të njëjta, “Programi për ambient jetësor i mirë vetëm në letër”

https://youtu.be/2m6zRZ0jE5w Për ndotjen, shpëtimin e ambientit jetësor dhe ekologjinë e cila çdo ditë e më shumë është...

Konfirmohen dënimet me burg për “Tankun”, Jankullovska do të shkojë në burg, Gruevski mbetet në Budapest

https://youtu.be/1gIbSTVFia4 Refuzohen ankesat e tre të dënuarve për blerjen e Mercedesit luksoz prej 600 mijë eurove –...

“Stop Rusino” kërkon mbylljen e deponisë, Nuredini: Edhe për disa vite Rusino e hapur!

https://youtu.be/RCGqvEZnlp8 Deponia Rusino vazhdon të jetë e bllokuar  nga aktivistet e lëvizjes “Stop Rusino” Kërkojnë që kjo...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -