OBSH-ja apelon për ndihmë urgjente prej 15 milionë dollarëve për Libanin

Must Read

Qeveria me pako masash në mbështetje të vreshtarëve

Qeveria në mbledhjen e sotme e shqyrtoi dhe miratoi “Informatën për gjendjen e blerjes së rrushit nga...

Kërkohet mbyllja e Deponisë Rusino, “Gostivari, Çernobil i Maqedonisë”

Qytetarët e Gostivarit të revoltuar shkak i deponisë Rusino sot kanë organizuar protestë. Kërkojnë ajër të pastër...

Qeveria dha dritë të gjelbër për ndërtimin e hekurudhës për në Shqipëri

Qeveria sot e shqyrtoi dhe miratoi Informacionin për ndërtimin e hekurudhës Kërçovë – kufiri me Republikën e...
- Advertisement -

Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) apelon për ndihmë prej 15 milionë dollarëve amerikanë për mbulimin e nevojave urgjente shëndetësore të Libanit, pas shpërthimit katastrofik në portin në Bejrut, në kushte të krizës ekonomike dhe rritjes së rasteve me koronavirus.

Shpërthimi, në të cilin e humbën jetën më shumë se 150 persona, ndërsa u lënduan më shumë se 5.000, gjithashtu  shkatërroi 17 kontejnerë me pajisje mjekësore të OBSJ-së, duke përfshirë edhe pajisje për mbrojtje personale, kumtoi zyra rajonale për Lindjen e Afërt.

- Advertisement -

Në zonën e prekur nga shpërthimi, pesë spitale nuk funksionojnë ose funksionojnë pjesërisht, ndërsa shumë qendra dhe institucione shëndetësore për kujdes parimor janë shkatërruar ose nuk funksionojnë.

“rreth 300.000 persona janë zhvendosur nga shtëpitë e tyre dhe u nevojitet ushqim ose strehim, që gjithashtu paraqet rrezik nga përshpejtimi i përhapjes së Kovid-19 dhe sëmundje të tjera”, ka thënë Iman Shankiti, përfaqësues i OBSH-së në Liban.

- Advertisement -

OBSH-ja theksoi se së bashku me universitetin amerikan në Bejrut, planifikon vlerësim të ndikimit të shpërthimit të shkaktuar nga amonium nitrati ndaj mjedisit jetësor.

- Advertisement -

Qeveria me pako masash në mbështetje të vreshtarëve

Qeveria në mbledhjen e sotme e shqyrtoi dhe miratoi “Informatën për gjendjen e blerjes së rrushit nga rekolta 2020 me propozim masa”,...

Kërkohet mbyllja e Deponisë Rusino, “Gostivari, Çernobil i Maqedonisë”

Qytetarët e Gostivarit të revoltuar shkak i deponisë Rusino sot kanë organizuar protestë. Kërkojnë ajër të pastër dhe mbylljen e kësaj deponie....

Qeveria dha dritë të gjelbër për ndërtimin e hekurudhës për në Shqipëri

Qeveria sot e shqyrtoi dhe miratoi Informacionin për ndërtimin e hekurudhës Kërçovë – kufiri me Republikën e Shqipërisë në dy faza, dhe...

169 shkolla i plotësojnë kushtet për mësim me prani fizike

Në seancën e sotme, Qeveria miratoi Raportin e Komisionit për shqyrtimin e kërkesave të parashtruara të shkollave për organizimin e mësimit me...

Pasqyra ditore e gjendjes me Covid-19 në botë

Sipas të dhënave të fundit, në botë deri më tani me koronavirusin e ri janë infektuar 31,628,296 njerëz. Prej tyre, 971,782 pacientë...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -