OBSH: Imuniteti i tufës arrihet vetëm me vaksinë

Must Read

Memorandumi nuk do të ndikojë në negociatat?Holshtajn: Bullgaria t’i zgjidhë çështjet në mënyrë bilaterale

https://youtu.be/bpuDiX-k1bM Presioni i Bullgarisë përmes memorandumit deri te vendet anëtare të BE-së...

Ministri me premtime të njëjta, “Programi për ambient jetësor i mirë vetëm në letër”

https://youtu.be/2m6zRZ0jE5w Për ndotjen, shpëtimin e ambientit jetësor dhe ekologjinë e cila çdo...
- Advertisement -

Organizata Botërore e Shëndetësisë bëri të ditur se njerëzimi nuk është as afër arritjes së nivelit të imunitetit të koronavirusit që do të ishte e nevojshme për arritjen e imunitetit të tufës, ku një pjesë e madhe e popullatës do të kishte antitrupa për ta ndaluar epideminë.

Imuniteti i tufës zakonisht arrihet përmes vaksinës, ndërsa disa shkencëtarë vlerësojnë se të paktën 70 për qind e popullatës duhet të kenë antitrupa që të parandalohet epidemia. Disa ekspertë, megjithatë, sugjerojnë se do të jepet efekt mbrojtës madje dhe nëse të paktën gjysma e popullatës ka imunitet.

- Advertisement -

Teorinë e këtillë dje e dha përfaqësuesi zyrtar i OBSH-së, Majkëll Rajan, i cili tha se nuk duhet të jetojmë me shpresë se do të arrijmë imunitet të tufës, transmetuan mediat amerikane.

“Si popullatë globale ne  u jemi as afër nivelit të imunitetit, nevojitet të ndalohet transmetimi  i kësaj sëmundje. Kjo nuk është zgjidhje që duhet ta kërkojmë”, tha Rajani në konferencën e djeshme për shtyp.

- Advertisement -

Shumica e hulumtimeve të zbatuara deri më tani treguan se vetëm 10 deri 20 për qind e njerëzve kanë arritur antitrupa./MIA

- Advertisement -

Memorandumi nuk do të ndikojë në negociatat?Holshtajn: Bullgaria t’i zgjidhë çështjet në mënyrë bilaterale

https://youtu.be/bpuDiX-k1bM Presioni i Bullgarisë përmes memorandumit deri te vendet anëtare të BE-së të ndikojë që interpretimet bullgare...

Ministri me premtime të njëjta, “Programi për ambient jetësor i mirë vetëm në letër”

https://youtu.be/2m6zRZ0jE5w Për ndotjen, shpëtimin e ambientit jetësor dhe ekologjinë e cila çdo ditë e më shumë është...

Konfirmohen dënimet me burg për “Tankun”, Jankullovska do të shkojë në burg, Gruevski mbetet në Budapest

https://youtu.be/1gIbSTVFia4 Refuzohen ankesat e tre të dënuarve për blerjen e Mercedesit luksoz prej 600 mijë eurove –...

“Stop Rusino” kërkon mbylljen e deponisë, Nuredini: Edhe për disa vite Rusino e hapur!

https://youtu.be/RCGqvEZnlp8 Deponia Rusino vazhdon të jetë e bllokuar  nga aktivistet e lëvizjes “Stop Rusino” Kërkojnë që kjo...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -