Një ushtar profesionist dyshohet të ketë futur telefona në burgun e Idrizovës

TË FUNDIT

Prokuroria Themelore Publike Shkup ka iniciuar procedurë kundër një të dyshuari 23 vjeçar për veprën penale Keqpërdorim i pozitës dhe autoritetit zyrtar nga neni 353 paragrafi 1 i Kodit Penal.

I dyshuari, më 1 shkurt, në burgun e Idrizovës – Shkup, në cilësinë e zyrtarit – ushtar profesionist në Armatën e Republikës së Maqedonisë së Veriut, për shkak të gjendjes së krizës së shpallur në zonën e burgut, është punësuar si i jashtëm. – Sigurimi statik nga një kullë vrojtimi në murin e gardhit të objektit të burgut. Ai dyshohet të ketë tejkaluar kufijtë e kompetencave të tij zyrtare me qëllim që të përfitojë dhe mundësojë përdorimin e celularit për dy të dënuar që vuanin dënimin me burg në pavijonin e mbyllur dhe që sipas rregullave të burgut janë të ndaluara telefonat dhe komunikimi pa mbikëqyrjen e policisë së burgjeve.

Pasi kishte fshehur më parë dhjetë celularë në jelekun e uniformës që kishte veshur, u largua nga posta e rojes dhe duke ditur që të dënuarit ishin liruar për një shëtitje të përditshme dhe po e prisnin, ai qëndroi pranë murit të kabinës dhe më pas i hodhi celularët mbi dy gardhe mbrojtëse për t’u mundësuar komunikimin pa mbikëqyrje.

Meqenëse ekzistojnë rrethana që tregojnë qartë rrezik për arratisje, si dhe rrethana të veçanta që arsyetojnë frikën se i dyshuari do ta përsërisë veprën penale, prokurori publik ka paraqitur propozim për caktimin e masës së paraburgimit për të dyshuarin.