Një pjesë e pacientëve me Covid-19 nga SPQ “8 Shtatori” do të transferohen në spitalin modular

Must Read

Xhaferi: Pa kryetar, Kuvendi s’është konstituuar, Shasivari: Zgjedhja e kryetarit të Kuvendit përcakton afatet

https://youtu.be/9VIybFDNK-U Interpretime të ndryshme rreth asaj nëse parlamenti është konstituuar dhe nëse...

Uniformat e policisë edhe në shqip, Nuhiu nënshkruan aktet, Qeveria duhet t’i definojë me dekret

https://youtu.be/rtGTaveYvnk Kështu do të duken emblemat dygjuhëshe në uniformat e policisë.

Edhe 20 ditë na ndajnë nga viti i ri shkollor, Bashkim Ziberi: MASH nuk është gati

https://youtu.be/j5UO1Qhp5ds Edhe 20 ditë na ndajnë nga 1 shtatori, dita e parë...

Një nga katet e spitalit “8 Shtatori” do të lirohet  nga pacientët me Kovid-19, të cilët këto ditë do të transferohen  në spitalin modular i cili disponon me 72 shtretër spitalor,  kjo sot ishte dakorduar  në takimin mes ministrit të Shëndetësisë Venko Filipçe  dhe sindikatës së SPQ “8 Shtatori” dhe kryetarit të Sindikatës së pavarur për Shëndetësi, Farmaci dhe Mbrojtje Sociale Lubisha Karanfilovski.

- Advertisement -

Siç theksuan nga Ministria e Shëndetësisë, në takim është biseduar  pas kërkesës së të punësuarve në spital,  kovid pacientët të mbesin në  katin e parë ku ka  furnizim qendror të oksigjenit dhe katin infektiv, ndërsa pjesa tjetër e spitalit të lirohet  dhe të vazhdojë  në funksion për pacientët tjerë.

“Kanë tërësisht  kërkesë legjitime dhe në këtë moment nuk është rëndë,  as e pamundur të përgjigjet në këtë. Kërkesat janë  të lirohet  njëri kat i spitalit “8 Shtatori” që të mundet të vazhdojë një pjesë e  punës së zakonshme,  veçanërisht në pjesën e kardiologjisë të fillojë me organizim,  ashtu siç ishte organizuar më parë. Kjo do të thotë se nga numri i tanishëm i shtretërve, mes 70 dhe 75 edhe më tutje do të jenë për pacientët me Kovid-19, ndërsa 20 të tjerat do të lirohen”, informon ministri Filipçe.

- Advertisement -

Filipçe i ka njoftuar të punësuarit e spitalit se  në dhjetë ditët e ardhshme do të fillojnë përgatitjet  për lirim të kapaciteteve të spitalit “8 Shtatori”,me aktivizim të  spitalit modular e cila disponon me kapacitet prej 72 shtretërve spitalor dhe gjithë pajisjen e nevojshme,  ndërsa atje ka përfunduar edhe  vendosja e furnizimit qendror të oksigjenit.

  • Tags
  • 2
- Advertisement -

Latest News

Uniformat e policisë edhe në shqip, Nuhiu nënshkruan aktet, Qeveria duhet t’i definojë me dekret

https://youtu.be/rtGTaveYvnk Kështu do të duken emblemat dygjuhëshe në uniformat e policisë. Ministri për Punë...

Edhe 20 ditë na ndajnë nga viti i ri shkollor, Bashkim Ziberi: MASH nuk është gati

https://youtu.be/j5UO1Qhp5ds Edhe 20 ditë na ndajnë nga 1 shtatori, dita e parë e vitit shkollor 2020/2021, e...

Ahmeti: Kam qenë në presion të kohës për të ftuar tryezën e përbashkët shqiptare

I pyetur nga gazetarët se pse pikërishtë në këtë moment kërkohet tryeza e partive politike shqiptare, Ahmeti me përgjigje: "Sepse gjithmon kam...

Ahmeti për thirrjen e tryezës së partive shqiptare: Radhën e kishte PDSH-ja

Kreu i BDI-së, Ali Ahmeti, thotë se nuk ka qenë radha e tij për ta ftuar tryezën e partive politike shqiptare. Sipas...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com