Në kuartalin e dytë shkalla e papunësisë është 16,7 për qind

Must Read

Memorandumi nuk do të ndikojë në negociatat?Holshtajn: Bullgaria t’i zgjidhë çështjet në mënyrë bilaterale

https://youtu.be/bpuDiX-k1bM Presioni i Bullgarisë përmes memorandumit deri te vendet anëtare të BE-së...

Ministri me premtime të njëjta, “Programi për ambient jetësor i mirë vetëm në letër”

https://youtu.be/2m6zRZ0jE5w Për ndotjen, shpëtimin e ambientit jetësor dhe ekologjinë e cila çdo...
- Advertisement -

Shkalla e papunësisë prej 16,7 për qind  është evidentuar në kuartalin e dytë të këtij viti, publikoi Enti Shtetëror për Statistikë.

Sipas të dhënave të publikuara numri i të papunësuarve në këtë kuartal arrin 159.623, ndërsa numri i të punësuarve është 793.416. Popullata aktive  në vend numëron  953.039.

- Advertisement -

Shkalla e aktivitetit  në kuartalin e dytë arrin 56,5 për qind.

Të dhënat e publikuara tregojnë në rritje të shkallës së papunësisë në  krahasim  me kuartalin e parë kur arrinte  16,2 për qind. Në krahasim me fundin e vitit 2019 dhe me kuartalin  e dytë të vitit 2019 ka zvogëlim, kur janë regjistruar 17,3 dhe 17,5  për qind.

- Advertisement -

Memorandumi nuk do të ndikojë në negociatat?Holshtajn: Bullgaria t’i zgjidhë çështjet në mënyrë bilaterale

https://youtu.be/bpuDiX-k1bM Presioni i Bullgarisë përmes memorandumit deri te vendet anëtare të BE-së të ndikojë që interpretimet bullgare...

Ministri me premtime të njëjta, “Programi për ambient jetësor i mirë vetëm në letër”

https://youtu.be/2m6zRZ0jE5w Për ndotjen, shpëtimin e ambientit jetësor dhe ekologjinë e cila çdo ditë e më shumë është...

Konfirmohen dënimet me burg për “Tankun”, Jankullovska do të shkojë në burg, Gruevski mbetet në Budapest

https://youtu.be/1gIbSTVFia4 Refuzohen ankesat e tre të dënuarve për blerjen e Mercedesit luksoz prej 600 mijë eurove –...

“Stop Rusino” kërkon mbylljen e deponisë, Nuredini: Edhe për disa vite Rusino e hapur!

https://youtu.be/RCGqvEZnlp8 Deponia Rusino vazhdon të jetë e bllokuar  nga aktivistet e lëvizjes “Stop Rusino” Kërkojnë që kjo...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -