Array

Në Evropë janë shtuar shpenzimet për armatim

Must Read

Manastir, protestë kundër brutalitetit të policisë

Qytetarët e Manastirit sot protestuan kundër brutalitetit të policisë. Kjo protestë nga manastirasit...

Në rrëzimin e aeroplanit ushtarak ukrainas kanë humbur jetën 25 oficerë

Në rrëzimin e aeroplanit ushtarak ukrainas në verilindje të vendit, në rajonin Harkov, humbën jetën të paktën...

Kryeministri i sapoemëruar libanez Mustafa Adib, ende pa e formuar Qeverinë jep dorëheqje

Kryeministri i sapoemëruar libanez Mustafa Adib, i cili e ndërmori detyrën për t’i ndihmuar vendit të ngrihet...
- Advertisement -

Konflikti në Ukrainë ka rezultuar me armatimin e dukshëm të shteteve të Baltikut, Ukrainës, Polonisë dhe Rusisë, dëshmon raporti më i ri i Institutit të Stokholmit për Hulumtimin e Paqes, SIPRI.
Si rezultat i konfliktit në lindje të vendit, Ukraina ka shtuar për 23 për qind shpenzimet për ushtri në 3.8 miliardë euro.
Është interesant fakti se në vendin e dytë të shteteve me shpenzimet më të mëdha për ushtri, në listën e bërë nga SIPRI, rreshtohet Mali i Zi, ku në periudhën 2013-2014 shpenzimet ushtarake kanë shënuar rritje prej 19.14 për qind.
Edhe shtetet fqinje të Ukrainës kanë shtuar shpenzimet në fushën e mbrojtjes. Kështu, Polonia rreshtohet në vendin e tretë, pasi që ka regjistruar një rritje prej 12.86 për qind. Në Poloni rritja e shpenzimeve po arsyetohet me modernizimin e ushtrisë.
Sipas SIPRIT, edhe Rusia po armatoset. Qysh para fillimit të krizës në Ukrainë, Moska kishte planifikuar ripërtëritjen e 70 për qind të sistemeve të armatimit, proces ky që pritet të zgjasë deri në vitin 2020.
Rritje të shpenzimeve në fushën ushtarake kanë pasur edhe shtetet e Baltikut, Letonia, Estonia dhe Lituania, në kuadër të përpjekjeve të të realizuar objektivat e NATO-s.RTV21

- Advertisement -

Manastir, protestë kundër brutalitetit të policisë

Qytetarët e Manastirit sot protestuan kundër brutalitetit të policisë. Kjo protestë nga manastirasit erdhi pasi që disa ditë...

Në rrëzimin e aeroplanit ushtarak ukrainas kanë humbur jetën 25 oficerë

Në rrëzimin e aeroplanit ushtarak ukrainas në verilindje të vendit, në rajonin Harkov, humbën jetën të paktën 25 persona, bënë të ditur...

Kryeministri i sapoemëruar libanez Mustafa Adib, ende pa e formuar Qeverinë jep dorëheqje

Kryeministri i sapoemëruar libanez Mustafa Adib, i cili e ndërmori detyrën për t’i ndihmuar vendit të ngrihet pas shpërthimit shkatërrues në gusht...

630 gjoba për mosmbajtjen e maskës gjatë 24 orëve të fundit

Në territorin e vendit tonë gjatë 24 orëve të fundit janë regjistruar 630 gjoba për mosmbajtjen e maskës, informojnë nga MPB.

Besimi – Sahakyan: Sistemi më i mirë për financat publike, më pak ekonomi informale dhe decentralizim fiskal

Fokusi i bashkëpunimit të Ministrisë së Financave me Programin e Kombeve të Bashkuara për Zhvillim (UNDP) në periudhën e ardhshme do të...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -